N12
פרסומת

בקרוב בצרפת: המסגד הגאה הראשון

בעוד כשבוע יפתח את שעריו בית תפילה מוסלמי שבאופן חסר תקדים, יהווה מקום פולחן עבור מאמינים הומוסקסואלים. את היוזמה המהפכנית הגה צעיר ממוצא אלג'יראי, שהבטיח להימנע מהפרדה בתפילות בין גברים לנשים ומכפייה על האחרונות לעטות רעלות

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק
ארכיון
מסגד. גם בגרסה גאה? | צילום: גיא צברי

האיסלאם, כמו יתר הדתות המונותאיסטיות, אוסר על הומוסקסואליות ורואה בה תופעה פסולה. זו אולי הסיבה שלא ברור איך יקבלו המנהיגים הדתיים את היוזמה החדשה של לוטפי זאהד, מהגר ממוצא אלג'יראי, שבעוד ימים ספורים ישיק בשורה מהפכנית: מסגד שלא רק שיעניק יחס שוויוני לנשים ולגברים - אלא אף יערוך בין כתליו נישואים בין בני זוג מאותו המין.

זאהד, שמגדיר עצמו דתי אדוק, הסביר לעיתון הטורקי "הורייט" את המני ליוזמה: "הקמה של מסגד גאה היא צעד הכרחי, כדי לאפשר להומואים לקיים פולחן לפי דתם. "במסגדים רגילים נדרשות הנשים לשבת מאחור ולעטות כיסויי ראש. גייז נותרים בחוץ מכיוון שהם פוחדים להיכנס, מחשש שייפגעו - הן מאלימות מילולית, אבל גם פיזית".

המסגד הגאה צפוי לפתוח את שעריו בעוד שבוע בדיוק, בחלל שיוקדש לו בתוך מקדש בודהיסטי בפריז. בריאיון עמו תיאר זאהד את השתלשלות האירועים בחייו שהולידה, לבסוף, את היוזמה המהפכנית: "היה לי ברור שאני הומו כבר אחרי הפעם הראשונה שביליתי לילה בחברת גבר. פתאום חלחלה בי ההבנה שהעיסוק שלי באיסלאם נועד להדחיק את הרגשות שלי".

זאהד ובן זוגו
זאהד ובן זוגו | צילום: gaystarnews.com
פרסומת

את ההחלטה הסופית לפתוח את המסגד קיבל זאהד במצוות החאג' (העלייה לרגל) במכה. הוא עצמו כבר נישא בחודשים האחרונים לבחיר לבו, קיאם א-דין, בטקס איסלאמי שנערך בדרום אפריקה ועליו ניצח אימאם ממאוריטניה.

זאהד ובן זוגו עדיין לא זכו להכרה רשמית בנישואיהם מצד הרשויות בצרפת, מצב שעשוי להשתנות כבר בעתיד הקרוב: ממשלתו של פרנסואה הולנד אישרה לפני כשבועיים הצעת חוק שתתיר נישואים חד-מיניים אם תצלח בעוד כחודשיים את ההצבעה בפרלמנט.