הרמטכ"ל האמריקני: "מוקדם מדי לאופציה צבאית באירן"
זמן לא רב אחרי שביקר בישראל חושף הרמטכ"ל האמריקני מרטין דמפסי שהגישה של ארה"ב ושל ישראל בנוגע לאיום האירני שונה. "ארה"ב נחושה למנוע מאירן נשק גרעיני – אבל זה לא אומר שיהיה צורך להטיל פצצות", אמר בריאיון לשבועון אמריקני. "מבחינת ישראל מדובר באיום ממשי - העדיפות הראשונה היא הרתעה"
"הם (ישראל) רואים את האיום באופן שונה מאיתנו - מבחינתם מדובר באיום קיומי", הודה דמפסי. "ארה"ב נחושה למנוע מאירן נשק גרעיני - אבל זה לא אומר שיהיה צורך להטיל פצצות". דמפסי הדגיש כי המנהיגים בישראל מאמינים כי אירן רחוקה רק מספר חודשים על מנת שיהיה לה את הכלים הדרושים לנשק גרעיני. "העדיפות הראשונה צריכה להיות הרתעה", הודה הגנרל.
מוקדם יותר היום קרא נשיא המדינה שמעון פרס בוועידת דאבוס שבשוויץ, להפיל את משטרו של נשיא אירן מחמוד אחמדינג'אד כדי להפחית את השפעתו במזרח התיכון. "האירנים הפכו את רצועת עזה לבסיס שיגור רקטות לישראל, וחיזבאללה כמעט חיסל את לבנון. הקהילה הבינלאומית צריכה לגרום לאנשים באיראן להאמין כי הם מסוגלים להפיל את השלטון שלהם. אירן זו המדינה היחידה בעולם שקוראת בגלוי להרוס מדינה אחרת - את ישראל", אמר פרס.







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















