נאמה במשך 11 שעות. וונדי דייוויס (צילום: AP)
נאמה במשך 11 שעות. וונדי דייוויס | צילום: AP

בתחילת השבוע שעבר היו לסנאטורית וונדי דיוויס מטקסס 1,200 עוקבים בטוויטר. היום יש לה 125 אלף. מי שהפכה לגיבורת היום בארצות הברית, הצליחה לכבוש את לב הקהל כשנשאה נאום פיליבסטר במשך 11 שעות, בניסיון למנוע הצבעה על חוק המגביל הפלות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 באינטרנט

במהלך נאומה הממושך של דיוויס, היא לא הורשתה לשבת או להישען, לשתות, לאכול, ללכת לשירותים או להתרחק מדוכן הנואמים. השבוע חשף אחד מעמיתיה של דיוויס לעיתון בארצות הברית כי במהלך נאומה הייתה "מאובזרת בקטטר", כך מפרסם "האטלנטיק" האמריקני.

מבט לאחור מגלה שדיוויס לא הייתה הפוליטיקאית האמריקנית הראשונה שעשתה שימוש בקטטר במהלך נאום ממושך, גם אם התקשורת האמריקנית לא נוטה להרחיב על השיטה הבלתי רגילה הזו. במהלך פיליבסטר שנערך באולם העירייה בסנט לואיס ב-2001, הקיפה עצמה חברת המועצה איירין סמית' בעוזרים המחזיקים מפות שולחן, והטילה את מימיה בפח האשפה. סנאטור אמריקני נוסף, סטרום ת'ורמונד, נודע בכך שנהג להחזיק דלי במלתחה סמוכה לאולם הסנאט, כך שיוכל להטיל את מימיו בזמן שרגלו דורכת בקומת הסנאט.

לאלו מכם שאינם בקיאים בהליך הרפואי - החדרת קטטר כוללת העברת צינור גמיש דרך השופכה ועד לשלפוחית השתן. מרקע שהקטטר מגיע לשלפוחית, השתן זורם בצורה חופשית, ללא שליטתו של המטופל, ישירות מהשלפוחית אל שקית שמחוברת לעיתים קרובות לרגל.

הכנסת קטטר נחשבת להליך נפוץ למדי וגם בטוח, אך רוב האנשים מתארים אותו כלא נעים במיוחד. עם זאת, ייתכן כי חוסר הנוחות והסיבוכים האפשריים הם מחיר קטן לשלם תמורת האפשרות להשפיע על הליך חקיקה משמעותי. ואם בכל זאת נגזר עליכם להסתייע בקטטר, דעו לכם שמשרד הבריאות האמריקני ממליץ לכם לנסות להירגע ולנשום נשימה עמוקה.