פוטר. בנון (צילום: רויטרס, חדשות)
"נוכל לשלוט במדינה במשך 50 שנה" | צילום: רויטרס, חדשות

שורת המינויים של נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ הולכת ומשרטטת את התמונה העתידית של צמרת הממשל האמריקני בארבע השנים הקרובות. אחת מדמויות המפתח בכוורת של טראמפ היא סטיב באנון, מנהל הקמפיין של טראמפ שמונה להיות האסטרטג הראשי בבית הלבן ויועצו הקרוב. בריאיון ראשון שהעניק מאז הבחירות שטח באנון חלק מהשקפת עולמו, הגיב להאשמות נגדו והסביר מדוע הכהונה של טראמפ לדעתו טומנת בחובה הזדמנות היסטורית לארצות הברית.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

באנון עמד במשך שנים בראש כלי התקשורת "ברייטבארט" - כלי תקשורת ימני שהיה שופרו של טראמפ במערכת הבחירות האחרונה, אך הואשם גם בתמיכה בעמדות סקסיסטיות, גזעניות ואנטישמיות. בריאיון ל"הוליווד ריפורטר" הכחיש באנון כי הוא תומך בעליונות הגזע הלבן, אך ציין: "אני לאומן מהבחינה הכלכלית".

"העניין המרכזי כרגע הוא אמריקנים שעושים הכל כדי שלא ידפקו אותם", אמר. "אם נצליח במשימה שלנו נקבל 60% מקולות הלבנים ו-40% מקולות השחורים וההיספאנים ונשלוט במשך 50 שנה. זה מה שהדמוקרטים פספסו. הם העדיפו לפנות לחברות ענק עם מחזור של מיליארדים ועובדים בודדים, אבל זאת לא המציאות".

יביא למהפכה? דונלד טראמפ (צילום: רויטרס)
יביא למהפכה? דונלד טראמפ | צילום: רויטרס

"אופל הוא דבר טוב", אמר באנון בהתבטאות בלתי שגרתית. "דיק צ'ייני, דארת' ויידר, השטן - אלה כוחות. זה עוזר לנו כשהליברלים טועים, כשהם עיוורים לגבי זהותנו והפעולות שאנחנו נוקטים". באנון משוכנע כי ממשל טראמפ הוא תחילתה של "תנועה פוליטית חדשה לחלוטין". לדבריו, "זה יהיה מרגש כמו שנות ה-30' של המאה הקודמת, גדול יותר מהמהפכה של רייגן".

לדברי באנון, למרות הסקרים וההפתעה של כלי התקשורת, הוא היה משוכנע לכל אורך הדרך שקלינטון תפסיד במרוץ. "ידעתי שהיא לא מסוגלת לסגור את העניין", אמר. "הם הוציאו יותר מפי 10 מאיתנו, היו להם פי 10 יותר אנשים, כל התקשורת הייתה לצידם, אבל כל הזמן אמרתי שזה פשוט לא משנה".

הצמרת של טראמפ: פנייה חדה לימין

שורת המינויים שעליה הכריז הנשיא האמריקני הנבחר דונלד טראמפ בצמרת ממשלו מאותתת על תזוזה חדה ימינה בכל הנוגע למדיניות החוץ של ארצות הברית ולנושאי הביטחון הלאומי. היעדר הניסיון של טראמפ והמדיניות המעורפלת שלו בנושאים מדיניים, כפי שבאה לידי ביטוי במערכת הבחירות, גורמת לכך שבארצות הברית ובעולם כולו עוקבים מקרוב אחר מלאכת הרכבת ממשל טראמפ.

"מצפה לביטול הסכם הגרעין". פומפאו (צילום: רויטרס)
"מצפה לביטול הסכם הגרעין". פומפאו | צילום: רויטרס

המינויים הראשונים שלו מעידים על גישה תוקפנית יותר מבחינה צבאית בנושאי חוץ ומלחמה בטרור ועל התמקדות ברורה בנושא הטרור האסלאמי. שלשום, יממה בלבד לפני שהוכרז על מינויו לתפקיד ראש ה-CIA, צייץ מייק פומפאו מסר תקיף כלפי אירן: "אני מצפה בקוצר רוח לביטול ההסכם הרה האסון עם ספונסרית הטרור הגדולה בעולם".

מלבד הביקורת החריפה של פומפאו על הסכם הגרעין עם אירן, יש בארצות הברית מי שטוען שמינויו עשוי לבשר על שובה של מדיניות עינוי עצורים. במהלך קמפיין הבחירות שלו הביע טראמפ תמיכה בשיטות חקירה נוקשות שנאסרו על ידי אובמה והקונגרס. ב-2014 תקף פומפאו את אובמה על כך ש"שם סוף לתכנית החקירות שלנו" והוסיף כי בכירי המודיעין החוקרים "אינם מענים - הם פטריוטים".

לשעבר היועץ לביטחון לאומי של טראמפ מייקל (צילום: רויטרס, חדשות)
אסלאמופוב? מייקל פלין | צילום: רויטרס, חדשות

מי שנבחר על ידי טראמפ לתפקיד היועץ לביטחון לאומי הוא מייקל פלין. פלין ייעץ לטראמפ במהלך קמפיין הבחירות שלו בכל הנוגע לביטחון לאומי ולמדיניות חוץ והביע תמיכה בתכנית מעוררת המחלוקת של טראמפ לאסור באופן זמני על כניסת מוסלמים לארצות הברית.

פלין שירת בצבא תחת ממשל אובמה, עד שב-2014 אולץ על פי הדיווחים לפרוש במפתיע. לדבריו, זו הייתה תגובה ל"עמדה שהבעתי בנוגע לאסלאם קיצוני". בנאום שנשא בחודש אוגוסט האחרון אמר פלין: "אסלאם הוא אידיאולוגיה פוליטית שמסתתרת מאחורי הדת. זה כמו סרטן". מינויו של פלין אינו דורש את אישור הסנאט והוא הקים עליו עד כה ביקורת רבה מצד גורמים שמאשימים אותו באסלאמופוביה ובשנאת זרים.