הדמיית התגלית החדשה במערכת השמש (צילום: NASA/JPL-CALTECH/R.HURT)
הדמיית התגלית החדשה במערכת השמש | צילום: NASA/JPL-CALTECH/R.HURT

אסטרונומים הצליחו לזהות את העצם המרוחק ביותר במערכת השמש שלנו עד כה. המדענים שהשתמשו בטלסקופ "סובארו" המוצב ביפן טוענים כי מדובר בעצם קטן יחסית שככל הנראה מורכב כולו מקרח. התגלית שפורסמה הלילה (רביעי) למעשה מציירת מחדש את גבולות מערכת השמש.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מרחקו של העצם הקטן מהשמש הוא 15.5 מיליארד קילומטרים, פי שלושה יותר רחוק מכוכב הקרח פלוטו. לשם השוואה, כדור הארץ נמצא 149 מיליון קילומטרים מהשמש. כוכב הלכת המשמעותי הרחוק ביותר מהשמש הוא נפטון שנמצא במרחק של 4.5 מיליארד קילומטרים.

נתונים אלו כמובן שוללים כל ניסיון הגעה אנושי אל גוש הקרח החדש, ששמו לפי שעה הוא V774104. חללית המחקר "וויאג'ר" הרובוטית הצליחה להגיע למרחק הגדול ביותר מכדור הארץ עד היום וקבעה שיא כשהרחיקה עד כדי 20 מיליארד קילומטרים.

חבר חדש בגלקסיה (צילום: רויטרס)
חבר חדש בגלקסיה | צילום: רויטרס

המדענים, שחשפו את התגלית בכינוס השנתי ה-47 של קהילת האסטרונומים בארה"ב, טוענים כי קוטרו של העצם V774104 נע בין 500 ל-1,000 קילומטרים בלבד. "ייקח לנו עוד זמן כדי להבין מה צורתו וכיצד הוא נע במערכת השמש", הוסיפו האסטרונומים.

התגלית הדומה האחרונה הייתה גילויו של הכוכב הננס "אריס" בשנת 2006. על פי התצפיות שנערכו מאז, התברר שמסלולו של אריס, בדומה לכוכב החדש, הוא אליפטי ונע במרחק של בין 5.7 ל-14.6 מיליארד קילומטרים מהשמש.