הם אמנם לא נפלו מהתקרה באולם במנהטן, בו המתינה בנובמבר האחרון הילרי קלינטון לתוצאות הבחירות. אך אמנית אמריקנית חשבה כי עדיין ניתן לעשות בקונפטי שימוש - שיעורר השראה באנשים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

הפרוייקט "And Still I Rise" הוא מייצג אומנותי שנבנה סביב הקונפטי שלא נורה לאוויר במסיבת ליל הבחירות של מטה קלינטון. האמנית האמריקנית בוני בורסון, שגם שימשה כראש ועדת האומנויות ומדעי הרוח במהלך הכהונה של ביל קלינטון כנשיא, יצרה את היצירה שמוצגת בגלריית "ברונו דייויד" במיזורי.

במייצג, אותו העוברים והשבים יכולים לראות בחינם מהרחוב, נראה חלון שקוף ובו מרחפים ללא הפסקה גזרי קונפטי אמתיים, שהיו אמורים להתפזר ב-8 בנובמבר, לו הייתה נבחרת הילרי קלינטון לנשיאות ארצות הברית.

ניתן לראות את המיצג מהרחוב (צילום: bruno david gallery)
ניתן לראות את המיצג מהרחוב | צילום: bruno david gallery

תומכיה ומתנגדיה של קלינטון יסכימו, שלו נבחרה לנשיאות, המחצית הראשונה של 2017 הייתה נראית אחרת. בעבודתה, ביקשה בורסון לזכור את העתיד שכמעט התממש, בכך שהיא נתנה דרור לאותם גזרי נייר שנשארו נצורים בתותח.

בורסון היא תומכת נלהבת של קלינטון עוד מתחילת הדרך, והיא ביטאה פעמים רבות את תקוותה כי קלינטון תהיה הנשיאה הראשונה של ארצות הברית. במיצג הזה היא מבקשת לעורר מוטיבציה בנשים לרוץ לנשיאות בבחירות הבאות.

"עמדתי שם בין התומכים של הילרי באותו הלילה, חיכיתי לשבירה הסימבולית של תקרת הזכוכית ולקונפטי שיפלו עלינו אחר כך", מספרת בורסון. "עזבנו את המקום בשתיים בלילה עם תחושת ריקנות עצומה", היא נזכרת.

"And Still I Rise"

בתום האירוע, פועלים במקום התבקשו לרוקן את תותחי הקונפטי ולמלא את הניירות בארגזים. לאתר את הקונפטי המקוריים מאותו הלילה הייתה משימה לא פשוטה, האמנית ערכה מחקר מקיף ברחבי ארצות הברית ורבים אמרו לה שתוותר ושהניירות כבר בוודאי בפח. כעבור כשבועיים, היא איתרה אותם בשיקגו והצליחה לרכוש כמה ארגזים לטובת הפרויקט.

רציתי למלא את הריקנות בתקווה, הקונפטי של הילרי יכולים לתת מוטיבציה לדור הבא של נערות שחולמות בגדול", סיפרה בורסון.

המשפט המופיע במיצג "And Still I Rise" הוא שם אחד הספרים של הסופרת והמשוררת האמריקנית מיה אנג'לו. השיר מתוך הספר שנושא את השם הזה, עוסק ביכולת להמשיך קדימה למרות כל המכשולים.