שיגור טיל בצפון קוריאה, ארכיון (צילום: רויטרס)
טילי בליסטי בצפון קוריאה (ארכיון) | צילום: רויטרס

משרד האוצר האמריקני פרסם היום (שלישי) רשימה של 10 חברות סיניות ורוסיות, וכן שישה אנשים פרטיים עליהם היא תטיל סנקציות כלכליות. מטרת הסנקציות, כך על פי משרד האוצר לשבש את הזרמת הכספים לצפון קוריאה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במשרד האוצר האמריקני טענו כי למרות ההצהרות של הממשל הסיני שיפסיק לשתף פעולה עם הצפון קוריאנים, בפועל חברות רבות עדיין עושות עסקים עם המדינה המסוגרת ומסייעים לה בטכנולוגיה, מידע וחומרה.

 "משרד האוצר ימשיך להגביר את הלחץ על צפון קוריאה על ידי מיקוד באלו שתומכים בהתקדמות תכנית הגרעין והטילים הבליסטיים", אמר שר האוצר, סטיבן מנוצ'ין. "זה לא מקובל שאנשים פרטיים או חברות בסין, רוסיה או כל מקום אחר לאפשר לצפון קוריאה הכנסת כספים שמשמשים אותם לפיתוח נשק להשמדה המונית".

"הניסוי דבר סטנדרטי מאוד" (צילום: רויטרס, חדשות)
טראמפ וקים (ארכיון) | צילום: רויטרס, חדשות

בדיון שנערך מוקדם יותר היום באו"ם, המשיכה צפון קוריאה בקו התקיף אל מול ארה"ב. "יכולות ההגנה הגרעיניות שלנו לעולם לא יהיו על שולחן המשא ומתן", אמר דיפלומט צפון קוריאני בז'נבה.

"מאמצי החיזוק של מערך ההגנה הגרעיני שלנו, והמשך פיתוח מערך הטילים הבין-יבשתיים שלנו הם צעדי הגנה לגיטימיים ומוצדקים לנוכח האיומים הגרעיניים של ארה"ב", אמר הדיפלומט, ג'ו יונג-צ'ו, והוסיף כי פיונגיאנג לא תיסוג אף לא מילימטר מתכנית הגרעין שלה.

"מאמצים דיפלומטיים - מגובים בכוח צבאי משמעותי"

עוד תקף הדיפלומט את התרגיל הצבאי המשותף של ארה"ב ודרום קוריאה, ואמר כי מדובר בתרגיל מלחמה אגרסיבי לקראת תקיפת צפון קוריאה, הכולל מבצע סודי להפיל את הממשל. "ההרפתקה הצבאית שלהם רק מוסיפה דלק למדורה, ודוחפת את המצב המתוח גם כך להסלמה נוספת", אמר.

בארה"ב, מנגד, התנגדו להצעות לביטול התרגיל המשותף עם דרום קוריאה - או דחייתו. אדמירל הארי האריס, מפקד הכוחות האמריקניים באוקיינוס הפסיפי, הצהיר היום כי "מאמצים דיפלומטים חזקים, שמגובים בכוח צבאי משמעותי, הם המפתח".

תרגיל אווירי שיימשך 5 ימים (צילום: חיל האויר האמריקאי)
מפציצים אמריקניים מעל דרום קוריאה | צילום: חיל האויר האמריקאי

"איום צבאי חזק צריך לתמוך במאמץ הדיפלומטי, ולא להפך", הדגיש האריס במסיבת העיתונאים בבסיס חיל האוויר האמריקני בדרום קוריאה. וינסנט ברוקס, מפקד הכוחות האמריקניים בקוריאה, אמר שהברית בין המדינות חייבות להמשיך את ההכנות ומשחקי הלחימה מול צפון קוריאה, "עד שהאחרונה תספק להן סיבה להפסיק".

ממשלת סין הגיבה הערב להחלטה האמריקנית וקראה להם "לשנות את ההחלטה המוטעית באופן מיידי". הסינים הדגישו שבמידה והאמריקנים לא יחזרו בהם מההחלטה שיתוף הפעולה בין המדינות עלול להיפגע.