צדק אולימפי. אודסה וויד (צילום: הטוויטר של וויד ואן ניקרק)
צדק אולימפי. אודסה וויד | צילום: הטוויטר של וויד ואן ניקרק

בצעירותה, אודסה סווארטס הייתה אחת הנשים המהירות בדרום אפריקה. בגלל משטר האפרטהייד במדינה היא לא קיבלה את ההזדמנות לייצג את המדינה באולימפיאדה. במשחקים בריו היא סוף סוף הצליחה להרגיש תחושה של ניצחון אולימפי גדול בזכות בנה, שזכה אתמול (שני) באחת התחרויות היוקרתיות ביותר - ריצת 400 מטרים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בנה של סווארטס הוא וויד ואן ניקירק בן ה-24, שהצליח לחצות את קו הסיום של המרוץ ל-400 מטרים לפני האלופים מבייג'ין 2008 ומלונדון 2012. ואן נייקרק הצעיר והנרגש עצר את השעון על 43:03 שניות וקבע שיא עולם חדש, לאחר שהשיא הקודם החזיק 17 שנים.

רגעים אחרי שחצה ואן נייקרק את קו הסיום, הפרשן האולימפי של רשת NBC טום האמונד הזכיר את סגירת המעגל המשפחתית: "אני חושב עכשיו על אימו אודסה בבית, שהייתה בעברה ספורטאית ברמה עולמית אבל לא נתנו לה להתחרות באולימפיאדה בגלל חוקי הגזע של ממשל האפרטהייד".

שבר את שיא העולם. וויד ואן ניקרק (צילום: הטוויטר של וויד ואן ניקרק)
שבר את שיא העולם. וויד ואן ניקרק | צילום: הטוויטר של וויד ואן ניקרק

האמונד הוסיף כי אודסה לא השתתפה בתחרויות רבות בשנת השמונים והתשעים בגלל שהעולם החרים את דרום אפריקה - וחוקי הגזע מנעו ממנה הישגים בין-לאומיים. השבוע היא צייצה בדף הטוויטר שלה מסר מעודד לבנה האלוף: "הזמן הגיע, וויד. מילים לא יכולות לתאר את הגאווה שאני מרגישה ברגעים האלה, תודה לאל". היא גם הוסיפה מספר אימוג'ים שכוללים לבבות ופרצופים מאושרים.

סטיבן סווארטס, אביו החורג של וואן נייקרק, ליווה את וויד גם במהלך פציעות ורגעי שפל שבהם כמעט פרש. ביממה האחרונה הוא אמר לתקשורת הדרום אפריקנית: "אנחנו לא מאמינים, אנחנו עדיין צובטים את עצמנו כדי להיות בטוחים שזו המציאות, שזה קורה".