"לרופאים פשוט לא הייתה גישה למידע" (צילום: רויטרס)
"לרופאים פשוט לא הייתה גישה למידע" | צילום: רויטרס

בתי חולים בבריטניה היו בין היעדים הראשונים עליהם דווח כי נפגעו ממתקפת הסייבר העולמית שכוונה לכ-100 מדינות. מערכות המחשב במוסדות הרפואיים הבריטיים שהותקפו הושבתו וחולים ומאושפזים מספרים על הבלגן ששרר במקום ועל חוסר האונים של הצוותים הרפואיים ושל המאושפזים עצמם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ריצ'ארד וורינג שסבל מכאבים בחזה ופונה לקבלת טיפול בבית החולים "וורינגטון" במחוז צ'שייר סיפר איך במהרה המצב בבית החולים הידרדר ל"כאוס" כשהמתקפה פגעה במערכות המחשוב. הוא אמר כי האחיות והרופאים נאלצו לעקוב אחרי המאושפזים לכל מקום ולרשום תוצאות של בדיקות חיוניות על דפי נייר כדי שלא יהיו טעויות בהמשך הליך הטיפול, ואז לוודא שהפרטים מועברים לרופאים הנכונים.

וורינג תיאר כיצד נלקחה ממנו בדיקת דם שהלכה לאיבוד בגלל התקלה שנגרמה למחשבים והיה צורך בבדיקה נוספת. לדבריו, כשרק הגיע לבית החולים הוא עוד הספיק להירשם במערכת הממוחשבת והכל היה נראה רגיל, אבל אז הכל הידרדר במהירות והפך לסיוט.

בדיקת הדם אבדה (צילום: רויטרס)
בדיקת הדם אבדה | צילום: רויטרס

עוד סיפר וורינג כי נראה שלבית החולים לא הייתה כל אסטרטגיה להתמודדות עם השבתת מערכת המחשוב. "יכולת לראות שהרופאים והאחיות עשו כל שביכולתם אבל פשוט לא הייתה להם גישה למידע. המידע שלהם היה חייב להיות כתוב על נייר והם היו צריכים לוודא שהוא עובר מאחד לאחד", הוא תיאר בריאיון לרשת סקיי.

וורינג הוסיף כי "בעידן הדיגיטלי כשהמידע הוא מיידי, כשזה נלקח לך ואין כל גיבוי או תכנית מסודרת להתמודדות זאת בעיה וכך זה היה נראה. זה היה מדאיג שהם לא יכלו למצוא רישומים קודמים, בטח בכל הנוגע לאובדן של בדיקות דם ונאלצו לעשות לי בדיקה נוספת. הם היו צריכים לעקוב אחרי בדיקות הדם מנקודה אחת לאחרת ולהבטיח שהן חוזרות לרופא וכך היה גם עם צילומי רנטגן ובדיקות חשובות אחרות".

כמה שווים מומחי אבטחת מידע? צפו (צילום: רויטרס, חדשות)
כ-100 מדינות הותקפו | צילום: רויטרס, חדשות

תושב לונדון שהגיע לבית החולים הממלכתי בבירה סיפר כי מטופלים נשלחו למקומות אחרים. "הגעתי ולא היה כלום עבורי", אמר. "הם לא נתנו לי להיכנס. הם אמרו שזה כדי לשמור על ביטחון המטופלים ונעלו חלק מדלתות בית החולים".

ברשתות התקשורת בבריטניה דווח אתמול כי לפחות 40 ארגונים שונים במדינה ובהם, כאמור, בתי חולים ומרכזים רפואיים, נפגעו כתוצאה ממתקפת הסייבר. הדבר הוביל לכך שלרופאים לא הייתה גישה לתיקים רפואיים של חולים, מה שהוביל להפנייתם למוסדות אחרים, להסטת אמבולנסים לבתי חולים חלופיים ולדחיית טיפולים וניתוחים שאינם דחופים.