בעוד הם ממשיכים להמתין עד שיגיעו לישראל מקטמנדו עם ילדיהם שנולדו בימים האחרונים בהליך פונדקאות, מספרים הבוקר (ראשון) כמה מההורים על מה שעבר עליהם בשעות אלו. הם מספרים על מחסור במים, ועל הפחד לחיי התינוקות הרכים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אספקת זרם המים נקטעה", סיפר לאחיו המוזיקאי אוהד חיטמן, שנמצא בקטמנדו עם בן זוגו ועם זוג תאומים שנולדו לפני ימים בודדים. "יש לנו בקבוקי מים מינרלים שיספיקו לכל הילדים ולנו לפחות מיום אחד, 12 שעות אולי. אנחנו בחרדות שהחילוץ לא עומד להגיע. עוד הוסיף וסיפר כי הוא "מבקש מכולם לשתף את זה ולדאוג שכל מי שקשור בדרך זו או אחרת לסוגיית החילוץ ייקח בחשבון שהם עם תינוקות וכולם זקוקים שם לדבר הכי בסיסי - מים, ובבהילות".

"הפעוטות לא ישנו בלילה", סיפר אלון מיכאלי מוליאן, אב פונדקאי נוסף. "יש קור גדול בחוץ. אין מים זורמים, התקשורת לקויה". אלון סיפר גם על החרדה שאוחזת בהורים הטריים. "המצב מאוד קשה. אנחנו לא יודעים מתי זה ירעד שוב" הוסיף. אחרי הרעש הנוסף שהורגש הבוקר בקטמנדו, עדכן האב כי הם בסדר.

מחוץ לשגרירות הישראלית בקטמנדו, במחנה האוהלים המאולתר שהוקם במקום, בילו את הלילה מספר זוגות ישראלים עם ילדיהם - תינוקות בני מספר ימים שנולדו בהליך פונדקאות במדינה. חלק מהזוגות שנאלצו לנטוש את בית החולים שבו שהו עדיין נמצאים מחוצה לו, אחרים מצאו בית מלון ובמשרד החוץ בירושלים הדגישו - הטיפול בתינוקות הרכים הוא בעדיפות העליונה.

"הגענו לשגרירות וזה ממש מחנה פליטים", אמר אתמול בלילה לחדשות 2 Online חיטמן. "התינוקות החלו לקפוא והחלטנו לחזור למלון. אנחנו מרוכזים בחדר פנימי, הדלקנו תנורים. ברגע שהגענו היו עוד שתי רעידות משנה ואנחנו כל הזמן בהיכון".

חיטמן שיבח את השגריר הישראלי ואת צוות השגרירות וסיפר כי רבים סיפקו להורים ולתינוקות שמיכות, שקי שינה ובקבוקים חמים. "זאת ישראל היפה", אמר. "אין לי מושג מתי אני חוזר לישראל, אני רוצה לעבור את הלילה, אני רוצה שהילדים שלי ישרדו את הלילה. העיר הרוסה לגמרי, נסענו בה בדרך לשגרירות וזה מחריד".

פגה המחוברת לחמצן נמצאת בבית חולים שנותק מחשמל

יוסי פיליבה, ישראלי נוסף שנמצא עם תינוקו בנפאל, סיפר גם הוא על רגעי האימה. "הייתי בקומה השלישית, בשגרת טיטולים ואוכל ופתאום הכל זז כאילו אתה בתוך בלנדר", סיפר. "באופן אינסטינקטיבי פשוט לקחתי את הילדה שלי ורצתי החוצה. פחדתי שהבניין ייפול עליי".

ארבעת התינוקות שאמורים היו להיות מאושפזים עדיין, בהם פגה המחוברת לחמצן, נמצאים במתקן מאולתר מחוץ לבית החולים ללא חשמל. 10 מהתינוקות הועברו עם הוריהם לשגרירות הישראלית ואחרים נותרו בבתי המלון.

המדינה מצידה עושה כל שביכולתה כדי לסייע לזוגות הטריים. שר הפנים גלעד ארדן הורה להעביר את כל הילדים לישראל במהירות האפשרית, ולבצע את כל ההליכים הבירוקרטיים בישראל. אנשי השגרירות פועלים לרכז את כל ההורים ולהעביר את התינוקות שזקוקים לטיפול רפואי במסוק לבתי חולים בהודו. הילדים שלא זקוקים לטיפול מיוחד יוצאו מנפאל מיד כשנמל התעופה בקטמנדו ייפתח, ומשם הם יוטסו לישראל.