הוואי, ארכיון (צילום: רויטרס)
הוואי, ארכיון | צילום: רויטרס

אזעקת שווא מלחיצה באוקיינוס השקט: החשש מעימות בין ארה"ב לצפון קוריאה ממשיך לעלות לשיאים חדשים - והערב (שבת) נרשם ככל הנראה רגע הבהלה הגדול ביותר בתקופה האחרונה. תושבים רבים בהוואי קיבלו הודעת טקסט לנייד בה הוזהרו מפני שיגור טיל בליסטי: "תפסו מחסה", נכתב. רק לאחר יותר מחצי שעה הוכרז על חזרה לשגרה בעקבות האזעקה המוטעה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"איום טיל בליסטי לעבר הוואי, אנא חפשו מקלט באופן מיידי. זהו אינו תרגיל", נכתב בהודעה שהגיעה לטלפונים רבים של תושבים. תוך זמן קצר התברר כי מדובר בהודעה שגויה. מושל האי דייויד איגה אמר לרשת CNN כי "מישהו לחץ על הכפתור הלא נכון" בזמן החלפת משמרות. "אני מתנצל, זה היה מצער ולא הכרחי - נעשה הכל על מנת שזה לא יחזור על עצמו".

מפקדת צבא ארה"ב בים השקט הודיעה כחצי שעה לאחר שליחת ההודעות כי "לא זוהה שום איום של שיגור טיל בליסטי להוואי" והחלו בבדיקת נסיבות ההודעה השגויה. בבית הלבן טענו, מנגד, כי מדובר ב"תרגיל ניהול מצב חירום" וכי הנשיא טראמפ עודכן בפרטי המקרה.

"הניסוי דבר סטנדרטי מאוד" (צילום: רויטרס, חדשות)
טראמפ וקים ג'ונג און | צילום: רויטרס, חדשות

לפני כשבוע וחצי הגיב נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על נאום שנשא מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און, בו טען כי על שולחנו נמצא תמיד כפתור גרעיני. טראמפ השיב לו באמצעות ציוץ בטוויטר: "אולי שמישהו מהמדינה המורעבת הזאת יציין בפניו שגם לי יש כפתור גרעיני, אבל שלי גדול ועוצמתי הרבה יותר משלו". נשיא ארצות הברית הבהיר: "בניגוד לכפתור שלו, שלי עובד!".

בנאום רשמי לאומה הצפון קוריאנית שנשא קים ג'ונג און יממה קודם לכן, ציין המנהיג כי על שולחנו תמיד נמצא "כפתור גרעיני" בהישג יד. "הכוחות הגרעיניים של צפון קוריאה הם מציאות, ולא רק איום", אמר. קים חזר על ההצהרה כי הנשק שבידי מדינתו יכול לכסות את כל שטח ארצות הברית.  בהודעה רשמית שפורסמה לאחרונה בסוכנות הידיעות המרכזית והרשמית של קוריאה הצפונית, הובהר כי פיונגיאנג לא תוותר על הנשק הגרעיני שברשותה.

בהודעה נכתב כי צפון קוריאה תמשיך לטפח את הנשק הגרעיני שברשותה "כל עוד ארה"ב ובעלות בריתה לא יפסיקו עם משחקי המלחמה והסחטנות". ההודעה הזו מגיעה כסוג של "הבהרה" לרגל השנה האזרחית החדשה שבפתח, לאחר שנה מתוחה במיוחד במהלכה ערכה פיונגיאנג את ניסויי הגרעין העוצמתיים ביותר שערכה עד היום.