סדרת ניסויי הטילים שביצעה לאחרונה צפון קוריאה מרגיזה את כל העולם ונתפסת כהתגרות מסוכנת, אך מאחורי הפגנת השרירים הצבאית מסתתר מניע נוסף ולא פחות חשוב - כלכלי. טילים לטווחים שונים, מערכות הגנה אווירית ומערכות תקשורת הפכו לענף הייצוא המוביל של הדיקטטורה המסוגרת והם נשלחים למדינות רבות וארגוני טרור ברחבי העולם - כולל כאלו המאיימים על ישראל.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בסוף השבוע דווח בכלי תקשורת ערביים שמשלוח הנשק שיועד לחיזבאללה והותקף על ידי צה"ל בשטח סוריה, בלילה שבין יום חמישי לשישי, כלל מערכת טילים צפון קוריאנית מתקדמת. גם הכור שהשמידה ישראל - לפי פרסומים זרים - בדיר א-זור בסוריה בספטמבר 2007, נבנה עבור אסד בסיוע המשטר הצפון קוריאני. 

כ-30 אלף רקטות נתפסו. ארכיון (צילום: רויטרס)
מצעד צבאי בפיוניאנג | צילום: רויטרס

קים ג'ונג און נתפס בעולם כביריון חסר שליטה לפעמים, אבל מאחורי המדיניות הכוחנית שלו ושל קודמיו בהנהגת המדינה יש שיקול קר ומחושב. הניסויים המתוקשרים בטילים וגם פיתוח תכנית הגרעין לא מיועדים רק לאיים על הקהילה הבינלאומית ובפרט על ארה"ב, יפן ודרום קוריאה, אלא גם להציג לעיני כל את הסחורה של התעשייה הצפון קוריאנית המובילה.

רשת CNN דיווחה לאחרונה על דוח חשאי שהכינו באו"ם שמציג איך צפון קוריאה מצפצפת על החוק הבינלאומי ועל הסנקציות שמועצת הביטחון כבר הטילה עליה. על פי הדוח, פיוניאנג מייצאת טכנולוגיה וידע מודיעיני וצבאי בעזרת חברות קש - ומוכרת לכל המרבה במחיר.

שיגור טיל בצפון קוריאה, ארכיון (צילום: רויטרס)
שיגור טיל בליסטי | צילום: רויטרס

פקחי האו"ם גילו עדויות לסחר ב"תקשורת צבאית מוצפנת, מערכות טילים נישאות, מערכות הגנה אוויריות ומערכות טילים מונחי לוויין שנמכרו למדינות באפריקה , באסיה ובמזה"ת".

במהלך הקמפיין שלו הבטיח נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שיפעיל סנקציות כלכליות כדי לגרום לסין לרסן את המשטר הצפון קוריאני ובימים האחרונים, מסייר מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון במזרח ומבהיר כי "אופציה צבאית נגד פיונגיאנג היא בהחלט אפשרות".