בלי רווחה קשה להיות מאושר (צילום: UNICEF)
1.4 מיליון ילדים בסכנה מיידית | צילום: UNICEF

הסוכנות למען ילדים של האו"ם, UNICEF, מזהירה ש 1.4 מיליון ילדים נמצאים בסכנת רעב מידית בדרום סודן, בניגריה, בתימן ובסומליה. "מכל 10,000 אנשים, מתים שניים בכל יום מרעב".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ממשלת דרום סודן הכריזה השבוע על רעב בחלקים שונים בדרום המדינה, זו הפעם הראשונה שמוכרז מצב של רעב בשש השנים האחרונות בעולם כולו. האו"ם, שהצטרף להודעת הממשל דיווח ש 100,000 אנשים מוגדרים רעבים ומיליון נוספים "חיים תחת איום הרעב".

בדרום סודן, כמו במדינות נוספות, המצב התדרדר כך בגלל מלחמת האזרחים הממושכת, שהביאה למשבר כלכלי, לרעב וגם למקרי מוות ממחלות בעקבות תשישות הגוף. מאפיינים אלו דומים למה שקורה בניגריה, תימן וסומליה אבל בדרום סודן, המצב הוא החמור ביותר.

מחיר המלחמות- רעב

בסוכנויות הסיוע - כולל תכנית המזון של האו"ם WFP ובקרן UNICEF אומרים ש-4.9 מיליון אנשים, יותר מ40% מאוכלוסיית דרום סודן נמצאים בשלב אחד לפני הכרזת רעב, כאשר הם מוגדרים כ: "דורשים מזון בדחיפות". "אם הקהילה הבינלאומית לא תתערב במהירות, 20 מיליון בני אדם עשויים למצוא את עצמם במצב של רעב בששת החודשים הקרובים", נכתב בהודעת WFP.

בעולם מכריזים על מצב של "רעב" כאשר מזהים מצב של תת תזונה בקרב אוכלוסייה רחבה במקום אחד. אחד המדדים של האו"ם הוא מספר מקרי מוות שקשורים לתת תזונה.

בדרום סודן, 20% מבתי האב סובלים ממחסור חמור במזון. מכל 10,000 אנשים, מתים שניים בכל יום מרעב. "אם יוגש סיוע באופן מידי, מצב הרעב יכול להצטמצם כבר בחודשים הקרובים", נכתב בדו"ח האו"ם על הרעב בדרום סודן.

ג'ויס לומה, ראש תכנית המזון של האו"ם בדרום סודן טען ש: "בני האדם והסכסוכים שהם מנהלים, הם האחראים הישירים למצב". מלחמות האזרחים במדינה הביאו לקריסת החקלאות והמוסדות האזרחיים במדינה. ב-1998 נרשם אירוע רעב במדינה, גם אז בעקבות מלחמת אזרחים.