הלחימה נמשכת, לקרי נגמרת הסבלנות (צילום: סוכנויות)
הלחימה נמשכת, לקרי נגמרת הסבלנות | צילום: סוכנויות

האלימות בסוריה פחתה באופן דרמטי - הודות לשיחות השלום? כך לפחות טוען היום (שבת) מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי, במהלך מפגש עם מקבילו הסעודי. לדבריו "רמת האלימות בסוריה פחתה בשיעור שבין 80 ל-90 אחוזים מאז החלו השיחות בז'נבה".

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

לקראת יום השנה החמישי למלחמה העקובה מדם בסוריה שיצוין בשבוע הבא, התכנסו הצדדים בעיר השוויצרית על מנת לדון בפתרונות שיובילו להפסקה כמעט מוחלטת של הקרבות במדינה - וגם בהפרות שמבצע משטרו של הנשיא אסד, בחסות השיחות.
"המשטר הסורי לא יכול לנצל את ההליך המתקיים כדי להמשיך ולבצע תקיפות בזמן שהצדדים האחרים נמנעים מכך", הוסיף קרי והבהיר כי "יש גבול לסבלנות של ארה"ב והמעצמות בנושא". קרי ומקסילו הרוסי, סרגיי לברוב, הסכימו ביניהם כבר בשבוע שעבר על הצורך להידוק שיתוף הפעולה בין כל הצדדים כדי להבטיח הפסקת אש אמיתית. "גם הממשל הסורי וגם כל סיעות האופוזיציה קראו להתחיל במשא ומתן מוקדם ככל הניתן", הוסיפו. "על הסורים לקבוע בעצמם את גורל מדינתם".

מספר ההרוגים בסוריה ממשיך לעלות

בתוך כך, ארגוני המורדים בסוריה ממשיכים לדווח על הרוגים ופצועים כתוצאה מהתקיפות שמשטר אסד ממשיך לבצע ברחבי המדינה. מאז נכנסו השיחות לתוקף, מדווחים ארגוני זכויות אדם על למעלה מ-550 בני אדם שנהרגו. בשבוע שעבר דיווחו המורדים כי כוחותיו של אסד ממשיכים להתקדם ולנסות לכבוש שטחים, וכי כבר הצליחו להשתלט על מספר אזורים מחדש מאז החלה ההפוגה בקרבות.

במקביל, דיווחו ארגוני זכויות אדם כי לראשונה מאז החלה הפסקת האש תקפו אתמול מטוסי קרב מטרות באזור דמשק. על פי הדיווחים מסוריה, מטוסים של צבא אסד הפגיזו מטרות בעיר דומא, המרוחקת רק שישה קילומטרים מהבירה - תקיפה ראשונה שמתבצעת מהאוויר כל כך קרוב לדמשק מאז הסכימו הצדדים לנצור את האש.

חאלב, ארכיון (צילום: רויטרס)
התקיפות בסוריה נמשכות - למרות השיחות | צילום: רויטרס

"ישנן הרבה הפרות של הממשל על ידי שימוש בנשק, כיבוש שטחים חדשים והשתלטות על אזורים חשובים מבחינה אסטרטגית", מסר גורם בכיר בארגון צבא האסלאם לסוכנות הידיעות רויטרס. הוא התייחס גם להעברת הסיוע ההומניטרי לאזורים שבשליטת האופוזיציה ואמר כי "הכמות אינה מכסה אפילו 10% ממה שאנו צריכים, מרבית האזורים לא קיבלו סיוע כלל".