יותר מ-2,000 חיילים ושוטרים, חמושים במקלעים, התפרסו הערב בעיר דומא שבסוריה. על פי דיווחים שמסרו עדים לסוכנות הידיעות רויטרס, החמושים מאיישים מחסומים בכבישים ומעכבים אזרחים לשם בדיקת מסמכים מזהים.

עד ראיה סיפר כי ראה מספר משאיות צבאיות ברחובות, כשעליהן מותקנות מכונות ירייה. בנוסף, סיפר האיש אנשים בלבוש אזרחי, המסתובבים עם תתי-מקלע. לדבריו, מדובר בסוכנים של המשטרה החשאית של אסד.

אוטובוסים מלאים בחיילים, עליהם ציוד קרבי מלא, ממשיכים להגיע לעיר כל העת. תושבי סוריה ממשיכים לקרוא למערב להתערב בנעשה במדינה, אחרי שגל של גינויים הושמע בעולם בעקבות השימוש בטנקים נגד אזרחים בעיר דרעא.

הערכה: שלטון אסד עוד רחוק מלהסתיים

עם החרפת המהומות בסוריה ושילוב כוחות הצבא בדיכוי המפגינים בעיר דרעא, הגיעה היום מרחבי העולם גם שורה של גינויים לפעולות המשטר, אך כרגע נראה שאין כוונה ממשית להתערב בנעשה שם.

ההצהרות שהשמיעו מנהיגי המערב נחרצות במידה, לפעמים מטילות את האחריות גם על המפגינים, אך אינן נושאות איום בהתערבות חיצונית.

מעבר לכך שאובמה ובעלי בריתו מאוכזבים מכך שהפעולה הצבאית בלוב אינה מביאה את התוצאה המיוחלת, גם ההתפתחויות במצרים לא עונות על הציפיות, ונראה שדווקא נכונותו של אסד להיגרר למרחץ הדמים ויכולתו להפעיל את גורמי הביטחון, הן שמביאות את שירותי הביון במערב להעריך, שסוף שלטונו של אסד, עדיין רחוק.

הסיבה להערכה היא גם העובדה שכרגע, הישארות אסד בשלטון היא לא האינטרס בלונדון, וושינגטון, פריז וטורקיה, אלא גם בירושלים ובטהרן. זאת מפני שאסד נחשב גורם מייצב באזור. לסוריה יש מאפיינים ופוטנציאל להפוך שוב למדינה סקטוריאלית ומפוררת, ממש כמו עירק, ובזה איש אינו מעוניין.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק