יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן פונה אל המנהיגים הישראלים ומפציר בהם: "בואו תנסו אותי. אנחנו מוכנים לעשות הסכם". בריאיון בלעדי שנערך באווירה מתונה ורגועה התייחס אבו מאזן למרבית הנושאים שמעסיקים את שני הצדדים: ממפת הדרכים שהתמסמסה ועד לחייל החטוף שנמצא בשבי כבר קרוב לארבע שנים. "אמרתי לחמאס מאה פעמים שאני מוכן לקבל את שליט ושאני אמסור אותו במסגרת עסקה שתשביע רצון - אבל הם לא מסרו לי", מציין היו"ר.
"אני נגד ששליט יישאר בכלא כל הזמן הזה", הדגיש אבו מאזן, "אבל באותה מידה אני נגד שיישארו 8,000 פלסטינים בכלא הישראלי. לטענתו, לרשות אין שום תפקיד במשא ומתן והאחריות כולה מוטלת על חמאס.
הסכסוך עם חמאס - בדרך לפתרון?
גם הסכסוך הממושך עם חמאס שמאיים על היציבות של שלטונו לא מטריד את מנוחתו יתר על המידה. "אנחנו ערבים לכך שנפתור את בעיית עזה ובעיית החמאס", הוא טוען. "אנחנו מקיימים דו שיח עם חמאס כדי להגיע לפיוס וכבר עשינו כמה צעדים יפים בכיוון". אבו מאזן אמנם לא מפרט באילו צעדים מדובר, אך משוכנע שהפיוס קרוב. "יש מאמצים, יש שיחות ויש קשר רצוף ובסופו של דבר גם יש בחירות", הוא אומר.
מתכוננים לאחד במאי
גם אובדן של למעלה משנה בגלל הנתק במגעים בין הצדדים לא מטריד אותו. בנוסף, הוא הודף את הטענה כי מעולם לא הייתה הקפאת הבנייה בהתנחלויות תנאי למשא ומתן. "מאז ומעולם דיברנו על הקפאת הבנייה באופן כללי ועל הגידול הטבעי באוכלוסיה", טוען אבו מאזן בנחרצות.
האם הייתה הסכמה או לא?
מבחינתו של יו"ר הרשות הפלסטינית, אין שום סיבה לחזרה לאחור במשא ומתן ויש להמשיך אותו מהנקודה אליה הגיעו הצדדים בימי שלטונו של אהוד אולמרט. "אנחנו אומרים שישנן סוגיות שכבר דנו בהן בימי אולמרט ויש סוגיות שנסגרו", הוא טוען ומדגים: "סוגיית הביטחון - נסגרה לגמרי. שוחחנו על סוגיית הביטחון ביום שלאחר הקמת המדינה הפלסטינית והגנרל ג'ונס, אחד הגנרלים האמריקנים, עבד איתנו", מספר אבו מאזן. "הועלתה הצעה שיהיה צד שלישי, כמו למשל נאט"ו, בפיקוד אמריקני. תקופת הזמן לא הייתה הבעיה והמספר לא היה בעיה".
"אנחנו אומרים שהסכמנו שגבולות 67 הם הבסיס, ושנדון על חילופי שטחים, חילופים שווי גודל וערך, ולמעשה פה נוצרה הבעיה", אומר אבו מאזן, "משום שאני הצגתי מפות ואולמרט החזיר לי במפות משלו. אז החלו ההאשמות נגד אולמרט ובשלב הזה הייתה עצירה".
זכות השיבה
"מדובר בפתרון צודק ומוסכם. אני לא חושב שיש גמישות רבה יותר מזו", הוא אומר. כשהוא נשאל האם פירושו של פתרון זה שהפליטים הפלסטינים שגורשו מאדמותיהם יאלצו לוותר על רכושם - הוא מסתייג. "אני אומר הסכם צודק. אני ואתה נסכים על זה קודם כל ולאחר מכן אני אביא את התוצאה לעם הפלסטיני", הוא מציע.
"אל תגררו אותנו אל המלכודת שנאלץ להגיע אל האבן ואל הנשק. אני לא רוצה שאיש יקיים הפגנה ושיהיה מעורב בתקרית אלימה עם הישראלים", מסכם אבו מאזן. ובאשר להקמת מדינה פלסטינית באופן חד צדדי, הוא מוסיף: "אנחנו לא מעוניינים בצעדים חד צדדים. אנחנו מכבדים הסכמים".







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















