צפו בסיפורים המעניינים של 19.6 לאורך השנים (צילום: חדשות 2)
אלי כהן ז"ל | צילום: חדשות 2

הדיווח המפתיע התברר כאכזבה: רשת LBC הלבנונית דיווחה הערב (רביעי) כי האופוזיציה הסורית תמסור את גופתו של המרגל אלי כהן לידי ישראל, שהוצא להורג בסוריה ב-1965, ואף ציינה כי תספק פרטים נוספים במהדורת החדשות שלה. אולם לאחר מכן ברשת לא חזרו על הכותרת והיא אף הוסרה מאתר האינטרנט שלה בטענה שהדיווחים התייחסו לסרטון ההוצאה להורג של כהן ששודר אתמול בישראל.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

כבר עם שידור הכותרת, הביעו סקפטיות בישראל באשר לדיווחים. "לא פנו אלינו בעניין והדבר לא מוכר כאן", אמר גורם ביטחוני בישראל. הרשת הבטיחה לפרסם פרטים במהדורת החדשות שלה, אך הכתבה שנפתחה במילים: "אלי כהן בין האופוזיציה הסורית לישראל", התייחסה לדיווחים בישראל אמש על סרט הארכיון שצולם לאחר מותו של אל כהן.

ב-LBC נטען הערב כי "קשר הדוק נבנה בין האופוזיציה הסורית לישראל" וכי על רקע הקשר הזה העביר אחד מהפלגים של האופוזיציה את הסרטון לישראל. יש לציין כי הגירסה הזו מוטלת בספק, נוכח הימצאות הסרטון ברשת זמן רב קודם לכן.

ובכל זאת, אשר לתקווה לאיתור עצמותיו של אלי כהן והבאתן לקבורה בישראל - טוענת כתבת הרשת בישראל כי הפצת הסרטון מגבירה את הדיבורים בישראל על הקשר עם האופוזיציה הסורית וכי בתל אביב מנסים להפיק תועלת מהסרט במספר מישורים.

כמו כן מרואיין בכתבה מנדי ספדי, המוצג כ"מתאם הקשר בין ישראל לאופוזיציה הסורית" האומר כי המסמך ששודר חשוב מאוד למשפחתו של אלי כהן ולעם בישראל וכי שיתוף הפעולה ההומניטרי בין ישראל לאופוזיציה הסורית אינו בושה ואינו פשע. בכך, מצביע הדיווח על תקווה בישראל להסתייע באופוזיציה הסורית לשם קידום סוגיית איתור עצמותיו של אלי כהן והבאתן לקבורה בישראל, ואף רומזת כי יש מגעים בנושא. אין מדובר בכתבה על תוצאה או הבטחה כלשהי בעניין, שלא כפי שנטען בכותרת ההבטחה המוגזמת, שאף שונתה בשידור.

אתמול הופץ ברשתות החברתיות בסוריה סרטון שמתעד את הוצאתו להורג של כהן בסוריה בשנת 1965, וגם בני משפחתו צפו ברגעים בהם נתלה מול קהל גדול בכיכר בדמשק. "זה קשה, זה מחזיר אותי אחורנית", סיפרה אתמול אלמנתו, נדיה כהן, בריאיון לתכנית "שש" עם רינה מצליח.

"היה בכי והייתה עצבות לראות את זה מוחשי, איך מורידים את אלי מהחבל לתוך ארון, לראות שלושה רכבים מתרוצצים שם, לראות את ההמונים בכיכר, והכל מלווה במוזיקה רועשת, שמחה, זה לא פשוט", היא תיארה. "גם ככה ביומיום לא קל, אבל כשצצים דברים כאלה, זה פשוט מטריף את הדעת, מטריף את נשמתי".

נדיה כהן, אלמנתו של המרגל (צילום: חדשות 2)
נדיה כהן, אלמנתו של המרגל | צילום: חדשות 2

"אני לא כל כך ראיתי את הסרטון, רק תמונות", הדגישה כהן. "הילדים ראו את זה היום, וכמובן שהעצב עכשיו שורר בנשמתנו. אני רק מקווה שיקום מישהו ויספר איפה אלי קבור, שיביאו אותו. שיהיה פטריוט אחד ויגלה איפה הגופה, שייתן לנו את השקט והנחמה".

"אם זה ראש הממשלה ואם זה מהמוסד שיילחמו ויביאו את אלי", היא קראה. "מספיק לנו הייסורים האלה שהוא שם ואנחנו פה. שיקום מישהו ויהיה גיבור, שיחזיר לנו את השקט. גם במוות יש קנאה, כשמישהו משתטח על הקבר ולנו גם את זה אין".

ניר דבורי השתתף בהכנת הידיעה.