פרס, אבו מאזן (צילום: רויטרס)
"שותף ליצירת שלום". אבו מאזן ופרס | צילום: רויטרס

אחרי שמנהיגים רבים בעולם כולו שלחו הודעות תנחומים, יושב ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן ביקש בשעות הצהריים (רביעי) להביע צער על מותו של שמעון פרס. "פרס היה שותף ליצירת שלום האמיצים עם ערפאת ורבין", כתב אבו מאזן במברק מיוחד. בניגוד לתקשורת הבינלאומית, בעולם הערבי סוקר מותו של הנשיא ברוח פחות מחמיאה ואף כינו אותו "אדריכל התוקפנות הישראלית".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

סוכנות הידיעות הפלסטינית דיווחה כי אבו מאזן שלח את המברק המדובר למשפחתו של פרס. במברק צוין כי אבו מאזן מבקש להביע את צערו על מותו של פרס ואמר כי עשה מאמצים רבים אינטנסיביים להגיע לשלום קבע, מאז הסכם אוסלו ועד לרגעיו האחרונים.

בתוך כך, ברשתות התקשורת הערביות הקדישו זמן מכובד לסיקור חייו ומותו של שמעון פרס. אולם, בניגוד לכלי תקשורת עולמיים אחרים הסיקור אצלם כלל מילים פחות חמות, בלשון המעטה.

רשת אלמיאדין, המזוהה עם חיזבאללה, משטר אסד והמשטר האירני, שידרה הבוקר כתבה הסוקרת את תחנות חייו של פרס, שהייתה עניינית ברובה ואף ציינה את זכייתו בפרס נובל לשלום, אך גם שמה דגש מיוחד על "טבח כנא": הפגזת כפר כנא בלבנון במהלך מבצע "ענבי זעם" בעת כהונתו כראש ממשלה, בה נהרגו עשרות אזרחים.

גם התקשורת הערבית סיקרת את מות פרס
גם התקשורת הערבית סיקרת את מות פרס | צילום:

ברשת אל ג'זירה תקפו את פועלו של פרס והגדירו אותו כמי שהיה ממקימי מדינת ישראל "על הקרקע של פלסטין". "פרס קיבל במדינות ערב שם של אדם הקורא לשלום", נאמר בכתבה של רשת. "הוא היה ממהנדסי 'התוקפנות המשולשת (התייחסות למלחמת סיני) בשנת 1956 ומיוזמי ההתנחלויות בגדה המערבית".

בטלוויזיה הפלסטינית הדגישו כי "פרס היה ממייסדי הכור הגרעיני בדימונה וממייסדי התעשייה האווירית".