בעמוד השער הראשי, העיתון הבריטי המוביל "סאנדיי טיימס" מפרסם הבוקר (ראשון) כתבה נרחבת על ריבוי מקרי האונס של מחבלי חמאס באירועי הטבח במסיבת הטבע ברעים ויישובי עוטף עזה ב-7 באוקטובר. "ראיתי את חמאס אונסים נשים לפני שהם רצחו אותן", נכתב בכותרת הראשית בעמוד השער בעיתון, בציטוט מפי אחד משורדי מסיבת הזוועות.

אזהרה: חלק מהכתבה יכלול תוכן קשה מאוד לקריאה, למרות שהחלטנו לצנזר חלק מהסיפורים הקשים ביותר המובאים בכתבה המקורית.

אחד משורדי המסיבה ברעים סיפר לטיימס: "היא נפלה לאדמה, ירויה בראשה, אז משכתי את הגופה שלה מעליי ונמרחתי בדם שלה והעמדתי פני מת. לעולם לא אשכח את הפנים שלה, בכל לילה אני מתעורר ואני מתנצל בפניה".

אותו שורד מספר כי כשעה מאוחר יותר – הוא הרים את גופתה והעז לצאת. "ראיתי את האישה היפה הזאת עם הפנים של מלאך. שמונה או עשרה מהמחבלים הכו אותה ואנסו אותה. היא צרחה: 'עצרו, אני בכל מקרה הולכת למות ממה שאתם עושים לי, פשוט תהרגו אותי!'". הוא מספר כי אחרי שהם סיימו הם התחילו לצחוק ואז האחרון שאנס אותה ירה בראשה, נכתב בכתבה.

זה לא היה סוף הזוועה והאימה שהוא ראה. בעודו מתחבא בשיחים, הוא ראה שני מחבלי חמאס תופסים אישה צעירה סמוך לאחד הרכבים. הוא מתאר כי היא נאבקה בהם בנחישות, ולא נתנה להם להפשיט אותה ולאנוס אותה. אז, הוא ממשיך בתיאור הקשה, הם השליכו אותה לאדמה ורצחו אותה באכזריות מעוררת חלחלה.

ציוד שנאסף ממתחם המסיבה ברעים (צילום: ראיף ראשד)
ציוד שנאסף ממתחם המסיבה ברעים | צילום: ראיף ראשד
ציוד שנאסף ממתחם המסיבה ברעים (צילום: ראיף ראשד)
ציוד שנאסף ממתחם המסיבה ברעים | צילום: ראיף ראשד

הכתבה מתארת באריכות את התהליך שרבים משורדי הטבח במסיבה עוברים בימים שאחרי אירועי 7 באוקטובר. בניגוד לרבים בעולם שמסרבים להכיר בעובדה שמעבר לזוועות הטבח הרבות, בוצעו באותו יום נורא גם אינספור מקרים של זוועות בעלות אופי מיני, בכתבה הנרחבת בטיימס מדווח כי שמונה שבועות לאחר אותו יום – הולכת ומצטברת כמות גדולה של ראיות ועדויות על מעשי האונס המחרידים.

"לא הבנו בהתחלה (את היקף הזוועות)" מספרת עו"ד ד"ר כוכב אלקיים-לוי, חוקרת משפט בין-לאומי, מגדר וזכויות אדם, מייסדת הנציבות האזרחית לחקר פשעי חמאס נגד נשים וילדים ב-7 באוקטובר. חיים אוטמזגין, ראש צוות בזק"א, שלקח חלק גדול מאוד בפינוי ובטיפול בגופות באזורי הטבח הרבים, אמר: "אספנו כאלף גופות בעשרת הימים הראשונים מאזור הפסטיבל ומהקיבוצים, איש לא ראה יותר מאיתנו. זה היה ברור כשמש שהם ניסו לזרוע כמה שיותר אימה – לרצוח, לשרוף בחיים, לאנוס... נראה שהמשימה שלהם הייתה לאנוס כמה שיותר".

מכוניות שרופות במסיבת נובה ברעים (צילום: חיים גולדברג, AP)
מכוניות שרופות במסיבת נובה ברעים | צילום: חיים גולדברג, AP

"הוא מתאר שהם מצאו שתי גופות של נשים צעירות מוטלות בשדה, שתיהן ירויות בראשן עם רגליים מפושקות. אחת הגופות הייתה עם מכנסיים קצרים מופשלים וסימני אלימות קשים בפלג גופה התחתון. השנייה הייתה עם מכנסי ג'ינס מופשלים וחבורות וחבלות על רגליה. כאב לשישה, הוא התקשה לדבר על זה. 'אחת מבנותיי בת 24, בערך באותו הגיל', הוא אמר".

שרי, אדריכלית בת 60 מירושלים, עסקה רבות במלאכת זיהוי הגופות במחנה שורה. "היה מפחיד לפתוח את שקי הגופות, כי לא ידענו מה אנחנו הולכים לראות. כולן היו נשים צעירות, רובן בלבוש מועט או קרוע. רבות מהן דיממו, במיוחד בפלג גופן התחתון. היו גופות של נשים שנראה שהתאמצו במכוון להשחית אותן".

זירת הטבח במסיבה ברעים
זירת הטבח במסיבה ברעים

היא מספרת שגופות רבות נותרו עם הבעה מלאת אימה על פניהן, והם מתו כשאגרופיהן קמוצים. "ראינו גופות של נשים עם אגן שבור או רגליים שבורות... לא היה ספק מה קרה להן".

 

 

רק אתמול, בפעם הראשונה מאז הטבח, הסכים ארגון הנשים של האו"ם לגנות באופן ברור ונחרץ את מעשי הזוועות של חמאס ב-7 באוקטובר. גם במקרה הזה, למרות גינוי חד-משמעי, החליטו בארגון הזה לפתוח את ההודעה בהבעת "צער עמוק על חידוש הפעולות הצבאיות בעזה" ביום שישי בבוקר. שר החוץ אלי כהן תקף את ההודעה: "ההודעה של UNwomen רופסת ומאוחרת ובאה לאחר כמעט חודשיים של שתיקה והתעלמות מפשעי המלחמה, הפשעים נגד האנושות והפשעים המיניים שביצע ארגון הטרור חמאס".