כתבי חדשות 2 מדווחים לכם על אמצעי הטכנולוגיה הכי מתקדמים, מה קורה בענף ההייטק ועל עולם המדע המתפתח

מחשבים מדע וטכנולוגיה

צרכנות וכלכלה

חדשות
חדשות

במקום ה-1 בעולם בפייסבוק: ישראל

גבוה בצמרת העולמית - לפחות ברשתות החברתיות. בדיקה של חברת "קומסקור" העולמית מגלה כי ישראלי ממוצע גולש 10.7 שעות בחודש בפייסבוק ובטוויטר, יותר מכל מדינה אחרת בעולם. שיעור החדירה של הפייסבוק לישראל עומד על 90%, שני רק לפיליפינים - אצלם ל-93% מהאוכלוסייה יש חשבון פייסבוק

חדשות 2 | חדשות 2 | פורסם 09/06/11 07:45

פייסבוק נלחמת בהתאבדות חיילים (צילום: facebook)
הישראלים מובילים את העולם בפייסבוק
צילום׃  facebook
תואר כבוד? ישראל עומדת בצמרת העולמית של שעות גלישה באתרי רשתות חברתיות ובעיקר פייסבוק וטוויטר. על פי נתונים שפרסמה חברת "קומסקור" העולמית, ישראלי ממוצע מבלה כמעט 11 שעות בחודש בשתי הרשתות החברתיות הפופלוריות, יותר מכל מדינה אחרת בעולם. הנתונים מתפרסמים הבוקר בעיתון "ידיעות אחרונות".

לצפייה בתוצאות הסקר

הנתונים הרשמיים שמפרסמת חברת "קומסקור" העולמית מעידים על כך שהישראלי הממוצע שהה 10.7 שעות בחודש אפריל בדפי הרשתות החברתיות פייסבוק וטוויטר, יותר מפי 2 מאשר בארצות הברית. ההערכה היא כי זמן השימוש בפועל גבוה בהרבה מהנתונים הרשמיים שכן החישוב של חברת "קומסקור" מתייחס לכלל אוכלוסיית ישראל, ולא רק למשתמשים הרשומים לפייסבוק וטוויטר בארץ. בהתאם לכך, שעות השימוש הרבות של המשתמשים הכבדים לא באות לידי ביטוי בנתונים.

מהבדיקה עוד עולה כי ישראל מובילה עולמית גם במספר המשתמשים ביחס לגודל האוכלוסייה כשהיא מגיעה למקום השני עם שיעור חדירה של 90%. הפיליפינים במקום הראשון עם 93% מהאוכלוסייה שמחזיקים בחשבון פייסבוק. ברוב מדינות מערב אירופה שיעור החדירה נע בין 60 ל-70 אחוזים.

"אין פה סוגיה טכנולוגית סבוכה, אלא סוגיה חברתית מובהקת", אמר גל מור בעל בלוג ופרשן העוסק בטרנדים ברשת. "הישראלים טוענים לכתר באליפות העולם בדיבורים, ולכן גם בשימוש ברשתות החברתיות אנחנו במקום גבוה, בדיוק כמו בסלולר".

שעות הגלישה ברשתות החברתיות פייסבוק וטוויטר בחודש:
ישראל - 10.7
רוסיה - 10.3
ארגנטינה - 8.4
פיליפינים - 7.9
טורקיה - 7.8
ונצואלה - 7.0
קנדה - 6.4
בריטניה - 5.3
גרמניה - 5.0
פרו - 4.9
ארצות הברית - 5.2
איטליה - 4.8
נורבגיה - 4.5

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

תגיות: פייסבוק   טוויטר   ישראל   דירוג  

חדשות 2

תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן