המחקר שהוכיח כי חשיפה לאחד החומרים המרכיבים את משקה הקולה הפופולרי עלול לגרום לסרטן הביא את שתי היצרניות הגדולות - "קוקה קולה" ו"פפסי" - להודיע היום כי יבצעו שינויים במתכונים הסודיים של המוצרים, כך שלא ייעשה עוד שימוש בצבע המאכל מתילימתזול 4 - שממנו נשקפת הסכנה.

מדובר בצבע המאכל המקנה לקולה את צבע הקרמל המזוהה עמה. השינוי במתכון נכנס לתוקף מיידי והובטח כי עוד היום ישווקו משקאות שהוכנו בדרך זו ברחבי ארצות הברית כולה.

מהבדיקות שנערכו עלה כי חשיפה ממושכת למתילמתזול 4 גרמה לגידולים סרטניים בקרב בעלי חיים. בעקבות הממצאים, פנה מכון המחקר למנהל המזון והתרופות הפדרלי (FDA) בתביעה לאסור מוצרים המכילים אותו. "'קוקה קולה' ו'פפסי', באישור ה-FDA, חשפו מיליוני אמריקניים לחומר כימי מסרטן", אמר מייקל ג'ייקובסון, מנכ"ל המרכז למדע. "מוטלת עלינו האחריות להגן על הצרכנים מסיכונים כאלה".

מחקר: צבע מאכל בקולה עלול לגרום לסרטן

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק