לעזה עוד לא הגיעו רוחות "האביב הערבי", אך דבר אחד כן אפשר לומר על תושבי הרצועה: הם בהחלט למדו מהתנהלותם של עמי האזור בשנתיים החולפות - לפחות בכל הנוגע לשימוש ברשתות החברתיות, על מנת לחזק את תחושות ההזדהות עמם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

רשת "אל-ערבייה" דיווחה הלילה כי מאז פרוץ מבצע "עמוד ענן", הועלו לרשת שיתוף התמונות "אינסטגרם" לא פחות מ-30 אלף תמונות הנושאות את התגית "עזה". "הרשת מסייעת בהעברת החדשות והמתרחש ברצועה", דיווחה כתבת התחנה. "זהו אמצעי חדש המשמש לפרסום פרטי התוקפנות על עזה. אלפים משרתים ברשת תמונות מהתקיפות ותמונות פצועים".

אין תמונה
תקיפות על עזה - בצילום מתוך "אינסטגרם"

"התושבים מצלמים ומשתפים גם תמונות של בתים הרוסים ושל מצב הרחובות אחרי התקיפות", דווח עוד. בכתבה נמתחה ביקורת על כך שהתמונות הרבות שמועלות עם התגית "ישראל" ל"אינסטגרם" אינן תמונות מדממות, ובהן נראים חיילי צה"ל נערכים לפעילות מבצעית.

גם ארגוני הטרור בעזה עושים שימוש נרחב ברשתות החברתיות בניהול המערכה מול ישראל, לרבות בכל הנוגע ללוחמה הפסיכולוגית. מדי יום מועלים עשרות קטעי וידאו ותמונות ברשתות השונות, רובן כוללות סיסמאות ואיומים נגד ישראל - כמו גם תכנים שנועדו לשמור על מוטיבציה גבוהה בקרב פעילי הארגונים בשטח ותושבי הרצועה.