{ "@context": "https://schema.org", "@type": "ImageObject", "url":"https://img.mako.co.il/2013/10/03/359988pic_I.jpg", "width":"634", "height":"388" }

הבדיקה הראתה חשבון לא קיים (צילום: AP)
15 תחנות ההטענה ימשיכו לפעול | צילום: AP
חודש" target="_blank">‫_OBJחודש וחצי לאחר שהתנפץ חלום בטר פלייס, עם הגשת בקשת הקבוצה לפירוקה - מגיע הפירוק לשלב המכירה: היום (ד') אישר בית המשפט המחוזי בלוד את מכירת פעילות ונכסי החברות הישראליות בקבוצת בטר פלייס לקבוצת סאנרייז, בראשותו של יוסף אברמוביץ, והעמותה לקידום הרכב החשמלי בישראל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ההצעה כוללת תשלום של 18 מיליון שקל, בתוספת אחוזים מהכנסות הקבוצה במשך חמש השנים הקרובות, הפעלה של 15 תחנות הטענת רכבים במשך שנתיים והעסקה של 36-50 עובדים לתקופה של שנה.

בנוסף, אושרה מכירת הקניין הרוחני של חברת בטר פלייס השוויצרית לאותה קבוצה, בסכום כולל שבין 25 מיליון שקל לבין 100 מיליון שקל (סכומים שיתקבלו מתגמולי מכירה בעתיד). הנכסים והפעילות יועברו לחברה החל בחצות הלילה.

מרבית העובדים יישארו

_OBJ

ההחלטה אישרה את המלצתם של המפרקים הזמניים של החברה, עו"ד רו"ח סיגל רוזן-רכב ועו"ד שאול קוטלר, במסגרת דוח שהגישו הבוקר במסגרתו ביקשו לאשר את המכירה לאחת משתי רוכשות שהגיעו לקו הגמר: קבוצת סאנרייז וקבוצת חניוני הצלחה בשיתוף עם CCGI, חברה אמריקאית נסחרת שעוסקת בתחום רכבים חשמליים.

הרוכשות התחייבו לרכישת פעילות נכסי חברות בטר פלייס בישראל כעסק חי, במטרה להמשיך ולתפעל את כל רשת עמודי הטעינה וחלק משמעותי מתחנות ההחלפה ולהמשך שיווק רכבים חשמליים בישראל. שתי ההצעות התחייבו להשאיר כמות משמעותית של עובדי החברות בישראל - כ-50 מתוך 85 עובדים.

החלטת בית המשפט התקבלה בתום דיון ממושך בין הצדדים. במהלך הדיון אמר עו"ד שאול קוטלר כי "זו ההצעה היחידה שהציעה לקנות את כלל הקניין כמכלול, והיא הייתה עדיפה עשרות מונים על כל הצעה אחרת".