חום הקיץ הכבד שגורם לנו להפעיל את המזגנים יותר מהרגיל, כמו גם העלייה המתמשכת במחירי החשמל, גורמים להצעות לחיסכון בחשמל להישמע מפתות במיוחד - אלא שלא פעם מאחורי ההצעות הללו מסתתרת תרמית, שעלולה להפוך אתכם לשותפים במעשה נוכלות, ואף לסכן את חייכם.  

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

גניבת חשמל היא תופעה שחוצה את כל שכבות האוכולוסייה, קיימת בכל המגזרים, והיא מתרחבת בתקופה של משבר כלכלי ובתקופות שבהן עולים מחירי הדלקים והשימוש באנרגיה. לדברי גיל מרום, המכהן כראש יחידת חקירות ומודיעין בחברת החשמל, החברה מפסידה עשרות מיליוני שקלים מדי שנה עקב גניבות חשמל. רבים נתפסים לאחר ששיבשו את מונה החשמל, או שינו נתונים על מנת להוזיל עלויות.

רק השבוע נעצרו אב ובנו בחשד שנהגו להתחזות לעובדי חברת החשמל, והציעו לתושבים ולבתי עסק בצפון להוריד את צריכת החשמל בביתם תמורת מענק חד פעמי על סך 2,000 שקלים לדירה או 5,000 לעסק. השניים גרפו כסף רב על חשבונה של חברת החשמל.

אילוסטרציה (צילום: RTR)
נזק של מיליונים לחברת החשמל | צילום: RTR

מרום מציע שלא להתפתות להצעות של גורמים מפוקפקים המזדהים כעובדי חברת חשמל או חשמלאים מוסמכים: "צריך לבקש תעודות מהחשמלאים ולבדוק טוב טוב עם מי אתם עושים עסקים".

"יש מאכערים שמנסים לנצל כל מיני פרצות ולייצר מצבים בהם הם חוסכים לאזרחים סכום כסף", מסביר ראש מפלג ההונאה במחוז הצפוני של המשטרה, רפ"ק עדוא קליין. "יש גם חיבורים פיקטיביים ולא חוקיים לארונות החשמל, ככה שסכנת התחשמלות היא תוצר שאנחנו רואים פעמים רבות".