זאת כבר מזמן הפכה להיות עוד תחנה במסלול של הצעיר הישראלי אחרי צבא: על מנת לעלות על הדרך הקלה ולעשות הרבה כסף לא צריך להיות מבין גדול בקוסמטיקה או במחליקי שיער - בסך הכל צריך להיות בעל יכולת שכנוע ורצון עז לנפח את חשבון הבנק.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בשנים האחרונות הפכה ישראל לאימפריה של עגלות בקניונים ברחבי העולם - ארה"ב, אירופה, דרום אפריקה, אוסטרליה, ולאחרונה גם אמריקה הלטינית נכבשה. העובדה שמדובר בעבודה לא חוקית שבגינה אפשר לשבת בכלא לא מונעת מחברות בישראל לגייס מאות צעירים בכל שנה.

אז איך צעיר ישראלי שומר חוק שלא היה מעלה על דעתו לעבוד בעבודה לא חוקית בארץ עושה את זה בלי בעיה בחו"ל? אולי כי חברות הגיוס בארץ אומרות כל מה שצריך כדי לטשטש את הסכנה. "אותם צעירים פשוט לא מודעים. הרבה מהם חושבים שהם יחיו את החלום האמריקני והם מגלים שהדבר מתפוצץ", הסבירה טל כהן, מבעלי חברת Visanow.

חברת "דה-ז'ה-וו", שכחלק מעובדיה הוצגו בכתבה, מסרה בתגובה: "אנו עוסקים אך ורק ביצור ושיווק מוצרי קוסמטיקה. איננו עוסקים במכירת המוצר בנקודות מכירה כפי שמתואר בכתבה. האישה המצולמת בכתבה הינה עובדת של חברת מכירות הקונה מאתנו מוצרים ושוכרת שטח במשרדינו. היא איננה קשורה בשום אופן לחברה שלנו, אין לנו כל קשר לפעילותה ולגיוס כוח האדם לעבודה בחו"ל".

מי שהציגה עצמה כמנהלת ומגייסת עבור חברת "דה-ז'ה-וו" מסרה: "אני רק סטודנטית שמועסקת בתפקיד מזכירותי. אינני ממנהלי או מבעלי החברה ותפקידי שולי וזניח בלבד. לא שידלתי אף אדם לידי עבירה מאחר שפעולת המכירה הינה חוקית. כמו כן לא תדרכתי אף אחד, אלא סיפרתי לתחקירן דברים מתוך חוויותיי ומניסיוני האישי כמי שעבדה בעבר בארצות הברית".