N12
פרסומת

עלות הבחירות למשק: 2 מיליארד שקל

המשבר בממשלה עלול לעלות ביוקר למשלם המסים: עלות עריכת בחירות למשק תנוע בין 1.5 ל-2 מיליארד שקל, כך מעריכים היום במשרד האוצר. משרד הביטחון צפוי להיות הנפגע העיקרי, משום שהתוספת לתקציב לא תועבר לו

גלובס
חדשות
פורסם:
בדרך לבחירות חדשות?
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
בדרך לבחירות חדשות?
עולה ביוקר, אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

הפגישה בין ראש הממשלה נתניהו לשר האוצר לפיד אמש, שהסתיימה בפיצוץ עלולה לעלות לישראל ביוקר: גורמים במשרד האוצר מעריכים היום (שלישי) כי עלות עריכת בחירות למשק תנוע בין 1.5 ל-2 מיליארד שקלים.

אומדן זה כולל עלות ישירה של 450 מיליון שקל (כספים שיופנו למימון מפלגות ולהוצאות שכר ואחרות של ועדת הבחירות המרכזית ומנגנון יום הבחירות), ובנוסף מעריכים באוצר את אובדן ההכנסות למשק מיום השבתון של הבחירות ב-1 עד 1.5 מיליארד שקל.

בעיתוי מושלם, אך מקרי לחלוטין, ערכה החשבת הכללית באוצר מיכל עבאדי בויאנג'ו את הכנס השנתי של האגף שבראשותה. "אני לא רואה סיכוי שתקציב 2015 יאושר בזמן ולכן החל מה-1 בינואר ראש הממשלה היא מיכל עבאדי", הכריז בכנס שר האוצר יאיר לפיד והוסיף חצי ברצינות: "כשאני אומר את זה, זה מוצא בעיניי".

משה בוגי יעלון, יאיר לפיד
יעלון ולפיד, ארכיון | צילום: רויטרס, אוהד צויגנברג/ פלאש 90

כעת צפויה עבאדי להתמודד עם אתגר חדש והוא לנהל את התקציב, בהתאם לתקציב של השנה החולפת ולא על פי ההסכמות שהתקבלו ונדחו. מערכת הביטחון היא הנפגעת העיקרית מביטול תקציב 2015 כיוון שהובטחה לה התוספת הגדולה ביותר - 6 מיליארד שקל. מתוך הסכום הזה צפויה מערכת הביטחון לקבל כנראה רק 1.7 מיליארד שקל. עיקר הסכום, 4.3 מיליארד שקל, שהיה אמור להיות משולם במסגרת "קופסה", לא יועבר.

קשה להפחית בחומרת המצב מבחינת הצבא: הרי גם כשחשבו שתוספת 6 מיליארד השקלים מונחת בכיסם טענו במערכת הביטחון כי הסכום אינו מאפשר את הפעלת הצבא מעבר לחודש מאי. כעת, כשיקבלו פחות משליש מהסכום שציפו לקבל, צפויה למערכת הביטחון להפעיל את כל צופרי האזעקה העומדים לרשותה.