משרד האוצר בירושלים (צילום: פלאש 90, חדשות)
משרד האוצר, ארכיון | צילום: פלאש 90, חדשות

פרסום ראשון: היועץ המשפטי למשרד האוצר העביר את עמדתו הרשמית באשר להעלאת שכר המינימום ליועץ המשפטי לממשלה. "ההסכם הקיבוצי להעלאת שכר המינימום אינו בתוקף אלא אם יורחב על כלל המשק והדבר אינו אפשרי", כתב יועץ האוצר ליהודה ויינשטיין ביום חמישי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

עמדתו של היועץ המשפטי למשרד האוצר חריפה ונחרצת מאוד. בשורה התחתונה היא אומרת שלבעלי התפקידים בממשלה הנוכחית, רגע לפני בחירות, אין סמכות לקבל החלטה משמעותית עם השלכות תקציביות מרחיקות לכת.

היועץ המשפטי למשרד האוצר התייחס לסמכות של שר הכלכלה, אבל אפשר בהחלט להסיק מכך גם סמכותו של כל שר אחר, כולל ראש הממשלה המתפקד כשר האוצר. "הוצאת צו הרחבה תאפשר לשר הכלכלה לעקוף באמצעות חקיקת משנה את כל האיזונים והבלמים שנקבעו בנוגע לחקיקה ולשיקולי תקציב המדינה, ותעקוף את תפקידו החשוב של שר האוצר ומשרד האוצר בשמירה על המסגרות התקציביות", הוא כתב. "אין מקור תקציבי להחלת צו ההרחבה בתקציב 2015".

בהתייחסותו לתקופת הבחירות כתב היועץ המשפטי למשרד האוצר: "מדובר בדרישה המהווה 'שינוי כללי משחק' ואין מקום להסכים לה ולהכריע בעניין מספר שנים מראש, קל וחומר בתקופת כהונת ממשלה יוצאת".

"מה הטעם בתחילת הליך של בחינה לפי שיקול דעת כאשר ההכרעה הסופית אינה של הגורם הבוחן, אלא של מחליפו שיבוא אחריו?", תהה היועץ המשפטי למשרד האוצר במכתבו לוויינשטיין.

היועץ המשפטי לממשלה עדיין לא הכריע בסוגיה הזו, ובסופו של דבר הסמכות היא שלו.