את ההודעה על פיטוריו קיבל דניאל חסידים, שעבד במשך שנה וחודש באולמי "לה בל" בירושלים, בוואטסאפ. "יש לנו קבוצה של העובדים, והמנהל פשוט כתב לי 'להתראות'", הוא מספר. גם לובה אילפלד בת ה-18 פוטרה בדרך דומה: "רציתי לשלוח למנהל את המשמרות שלי וראיתי שאני לא בקבוצת הוואטסאפ. שאלתי אותו 'הוצאת אותי מהקבוצה?', והוא ענה: 'כן, היה נעים להכיר'", היא מספרת, "לפטר אותי בצורה כזאת, אחרי שעבדתי במקום שנה?! זה ממש לא נעים לקבל את זה, זה פשוט זלזול".

לעדכונים נוספים והעברת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

ס', שעבדה בסניף של ארומה ישראל בראשון לציון, חוותה גם היא חוויה זהה. אחרי שהתלוננה בקבוצת הוואטסאפ של העובדים על כך שהיחס לעובדים הוא כמו לעבדים, קיבלה מהמנהל הודעה בנוסח הבא: "תגידי ב-10 לחודש לקחת משכורת. את מפוטרת".

"התופעה של פיטורים בוואטסאפ היא מאוד רווחת לצערי, אנחנו נתקלים בזה יותר ויותר", מגלה יושב ראש האגף לאיגוד מקצועי בנוער העובד והלומד, אורי מתוקי. "לרוב זה אפילו לא בהודעה ישירה, אלא הנער פשוט רואה שהסירו אותו מקבוצת העובדים ומבין לבד. לא רק שזה מעליב ומשפיל, זה גם לא חוקי", הוא מדגיש, כל עובד, לא משנה כמה משמרות האו עושה, זכאי לשימוע על פי דין".

"הסיכוי להצליח בתביעה גדול מאוד"

דניאל תבע את אולם האירועים שפיטר אותו, וקיבל 2,500 שקלים. "הסיכוי להצליח בתביעות מהסוג הזה גבוה מאוד", מסביר מתוקי, "בסופו של דבר אנחנו מטפלים בתביעות הנעות בין אלפי לעשרות אלפי שקלים, כך ששווה לתבוע - גם לנפש".

צריך להדגיש - העסקת בני נוער היא לא עניין פשוט: מדובר בעובדים שקצב התחלופה שלהם גבוה מאוד, ושיש להם מחויבות ללימודים. עם זאת, חשוב לזכור כי גם לעובדים הצעירים הללו יש זכויות, ואסור לדרוס אותן.

מאולמי "לה בל" נמסר בתגובה: "המלצר פוטר על ידי מנהל האירועים באותה התקופה ללא ידיעתנו וללא אישורנו. שילמנו לו דמי פיצויים, הבראה ופדיון ימי חופשה כפי שנדרשנו". מארומה ישראל נמסר בתגובה: "מדובר בעובדת של זכיין עצמאי, אשר לצערנו הרב נהג בדרך שאינה ראויה ואינה מקובלת. הזכיין הוזמן לבירור".