מרק אפונה

עם המרק הזה יש לנו בעיה גדולה, ולכן התלבטנו קשות אם לפתוח איתו את ארוחת השבת של השבוע. הוא משביע, עלול להיות מאוד משביע, ואם יש משהו שאנחנו לא מאחלים לכם זה לשבוע בערב שבת אחרי המנה הראשונה. אז למה הוא בכל זאת כאן? כי הוא פשוט ממש ממש טעים, וכי אם נמנעים מתוספות כמו קרוטונים או חזה אווז, ומסתפקים בקערה אחת לא גדולה - הכל יכול להיות בסדר. בקיצור, תיהנו ממנו, בכיף שלכם, אבל בזהירות.

>> למתכון: מרק אפונה

>> זמני כניסת שבת - בדקו מתי נכנסת השבת באזורכם

פשטידת רועים לפסח - החלק הפנימיח (צילום: דנה סימן טוב,  יח"צ)
פשטידת רועים לפסח - החלק הפנימי | צילום: דנה סימן טוב, יח"צ

פאי רועים

מאז שגילינו שאפשר להכין פאי רועים עם כרובית (לא במקום תפוחי אדמה, בנוסף) אנחנו אוהבים אותו אפילו יותר. מתכון של הדיי עפאים, שכל מה שיוצא לו מתחת הידיים ראוי להערכה ולזלילה. שכבה אחת של בשר (עם קצת ירקות וירוקים), שכבה שנייה של פירה תפודים וכרובית - וביחד מנה שיש בה הכל, ורק רוצים ממנה עוד.

>> למתכון: פאי רועים

שעועית ירוקה צלויה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
שעועית ירוקה צלויה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

שעועית ירוקה בתנור

אנחנו עלולים להישמע מעט קיצוניים, אבל בהחלט עומדים מאחורי המסר: בימים אלה, לא להכין שעועית ירוקה טרייה זה בגדר פשע. היא פשוט כל כך טעימה, כל כך זמינה וכל כך קל לעבוד איתה, שבאמת שאין שום סיבה בעולם לא לקחת חופן ממנה בכל יום מימות השבוע ולתקתק ממנו מנה כלשהי. לסופ"ש אנחנו ממליצים על המנה הזאת, שהיא קצת יותר חגיגית, אבל מבחינתנו תכינו איזו מנת שעועית ירוקה שאתם רוצים. ומשעועית טרייה, כמובן. יש לכם את כל השנה למוקפאת.

>> למתכון: שעועית ירוקה בתנור

פאי נוטלה ואגוזי לוז - פרוסה  (צילום: נופר צור, mako אוכל)
פאי נוטלה | צילום: נופר צור, mako אוכל

פאי נוטלה ואגוזי לוז

הפאי הזה, חינו בפשטותו - ויש לו בלי סוף חן. למעשה, אין בפאי אלא בצק פריך ושכבה יפה של נוטלה, שמטעמי כשרות אפשר להחליף לממרח אחר, שאינו חלבי. אה, ושכבה יפה של אגוזים מלמעלה, שיהיה. בקיצור, רק דברים טובים.

>> למתכון: פאי נוטלה ואגוזי לוז

שבת שלום!