ראש הממשלה בנימין נתניהו, החליט לבטל הערב את החלטת האוצר לייקר את מוצרי החלב שבפיקוח בשיעור של כ-5%. עכשיו יצטרכו אנשי האוצר למצוא מקור מימון אחר שיפצה את יצרני החלב על ההפסדים בעקבות עליית מחירי חומרי הגלם והמזון. 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לאחר שדווח בעת האחרונה על התייקרותם של מוצרי יסוד רבים, הודיעה ועדת המחירים המשותפת למשרד החקלאות והאוצר על ייקור מוצרי החלב שבפיקוח. עם חתימתם של השרים בשני המשרדים, תאושר העלאת מחירי המוצרים החל מהשבוע הבא בשיעור של כ-5%.

משמעות החלטת המשרדים היא התייקרות (שכאמרו בוטלה) בשיעור של 20-30 אגורות במחיריהם של מוצרי החלב הבסיסיים, המצויים במקררים של מרבית הישראלים. כך למשל מחירה של שקית ליטר חלב 3%, שעד כה עמד על 5.04 ש"ח, תעלה לצרכן כ-5.32 ש"ח. מחירה של 100 גרם חמאה יתייקר אף הוא בשיעור דומה ויעמוד על כ-3.90 ש"ח.

"הממשלה בוחרת בדרך הקלה ומעלה מחירים"

יצטרך למצוא מימון חדש, שטייניץ (צילום: חדשות 2)
יצטרך למצוא מימון חדש, שטייניץ | צילום: חדשות 2

כצפוי, החלטת ממשרד האוצר והחקלאות גררה תגובות רבות, בין השאר במערכת הפוליטית. בהודעה שפורסמה מטעם תנועתו של יאיר לפיד - "יש עתיד", תקפו חבריה את הצעד בו נקטה הממשלה. "ממשלת ישראל שוב בוחרת בדרך הקלה של העלאת מחירים, במקום להתמודד עם בעיית יוקר המחייה בישראל", נאמר בהודעה. הם ציינו כי הממשלה מתעלמת לדבריהם באופן שיטתי מעליית מחירי מוצרי היסוד בישראל ונמנעת מביצוע שינוי עמוק שיעצור אותה.

גם ח"כ דב חנין מפלגת חד"ש התייחס להחלטת משרדי הממשלה והצהיר כי "יש לסייע למשק החלב, ולא רק באמצעות כיסו של הצרכן". חנין אף ציין כי מטרת הפיקוח על המוצרים היא השארתם ברמת מחיר נמוכה. "אם יש צורך בהגדלת הסובסידיות ליצרני החלב, יש לעשות את זה כמו במדינות המפותחות בעולם, ולא על גבם של האזרחים", הסביר.