זה קורה כמעט לכולם: שבר במסך, תקלה באחד הכפתורים, סוללה בעייתית או רטיבות שגורמת לקורוזיה. כמעט כל ישראלי שמחזיק סמארטפון יידרש באיזשהו שלב לתקן את המכשיר הנייד שלו. מעבר למפעילות הסלולר, בשוק פועלות עשרות מעבדות תיקונים פרטיות ואפילו מעבדה ניידת שמגיעה לבית הלקוח.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אייל רייכמן, הבעלים של "איילפון" - מעבדה ניידת לתיקון ניידים, הסביר חלק מהסיבה להפרשים בין המעבדות. "אם אתה הולך לחנות רגילה, אז מן הסתם יש להם הוצאות של חשמל ומשכורות. אצלי אין את הדברים האלה, וזה יכול להתבטא בהפרש של 50, או 100 ₪ לתיקון", הוסיף.

חברות הסלולר הגדולות מציעות מסלול ביטוח שבו תשלמו סכום שנתי של 600 שקלים ויותר, למרות שברגע האמת אתם עלולים להידרש לשלם השתתפות עצמית בסכום לא קטן. בחברת אורנג' לדוגמה, שבר במסך של אייפון 4 נחשב כ"טוטאל-לוסט", ותיקון שלו עולה כ-1,200 שקלים.

טיפול בסדק קל במסך האייפון 4 יעלה 249 שקלים למחזיקי שירות התיקונים והאחריות של אורנג'. אבל במעבדות התיקון הפרטיות מצאנו שהמחיר דומה, מבלי שנידרש לשלם מראש דמי שירות חודשיים.

המחיר במעבדה הפרטית מתייקר בדגמים מתקדמים יותר. תיקון מסך גלקסי S3 או אייפון 5 יכול לנוע בין 1,000 - ל-1,300 שקלים, כאן עדיפות דווקא מפעילות הסלולר, שם עלות תיקון מגיעה רק למאות שקלים. עם זאת, חלק מהמעבדות הפרטיות יצאו לאחרונה במבצעי ביטוח - שלמו כ-100 שקלים בשנה, ועל כל תיקון תשלמו סכום דומה. בין אם במעבדה פרטית או דרך המפעילה המוכרת, האחריות יכולה לחסוך לכם לא פעם הוצאה בלתי צפויה.