7.99 שקלים - זה המחיר שרבים מאיתנו עשויים לפגוש כבר בסוף השבוע הקרוב בעמדות התדלוק. ועדיין, יש דרכים למלא דלק, מבלי לקחת משכנתה. התחרות בין רשתות הדלק הגדולות לקטנות ערה מתמיד וככל שהמחיר עולה, היא דווקא גוברת.

רשת טן ורשת סד"ש מונות כל אחת כבר עשרות תחנות. עכשיו פורחת רשת קטנה יותר, תפוז, שפועלת בעיקר מחוץ לאזור המרכז ונמצאת כרגע בפריסה מצומצמת של 6 תחנות. מלבד השלוש האלה, פעילות כיום גם לא מעט תחנות פרטיות בודדות, כמו תבור בחוצות המפרץ. חלקן מציעות כיום הוזלות משמעותיות לעומת התחנות הקרובות של החברות הגדולות. הנחות, שנעות בין 20-40 אגורות לליטר מהמחיר בשירות מלא. כלומר, טווח של 7.20 שקלים עד 7.40 שקלים בממוצע לליטר.

ועדיין, רובנו עוצרים למלא דלק פשוט מתי שצריך. ואז נפגוש בהסתברות הקרובה לתשע מעשר - את פז, דלק, סונול או דור אלון. את התחנות הקטנות, צריך לחפש בדרך כלל במיוחד.

גם חברות באיגוד מקצועי עוזרת

הנקודות במקרה הזה ניתנות לזכות תושבי האזורים המרוחקים מהערים הגדולות. מיקום תחנת הדלק משפיע באופן ישיר על עלויות והוצאות החברה שמפעילה אותן. בענף מסבירים שנפח העבודה של החברות הגדולות מגדיל את ההוצאה שלהן - גם בגלל מערך לוגיסטי והוצאות שונות. הוצאות שמגולגלות היישר למחיר שאנחנו משלמים על כל ליטר, כמעט ללא יכולת להוזיל את המחיר משמעותית. החברות גם יודעות שכל עוד הן שולטות בשוק והביקוש כמובן קשיח - אין סיבה אמיתית להיכנס למלחמת מחירים.

ועדיין, יש חלופות נוספות כדי לחסוך בהוצאה על דלק. כך למשל חברות באיגוד מקצועי כמו הוט או חבר, או חברות במועדון אשראי - כמו אלה של רשתות השיווק. כמעט כולם נותנים הנחות משתנות בתדלוק בתחנות שונות. בדרך כלל הנחה הנעה בין 15-30 אגורות לליטר. חיסכון שעשוי להגיע למאות שקלים בשנה. בעיקר בתקופה שבה מחיר הדלק, כך נראה, לא יפסיק לטפס למעלה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לתכנית חיסכון בפייסבוק