מחאת תושבי האוהלים נכנסת לשבועה השלישי וסביר להניח שתנאי המחיה במקום הם לא פשוטים. במטבח של המאהל מבשלים לכ-300 איש במהלך היום ובערב מאכילים עוד כ-500. המסעדות באזור לא מוחות על המטבח, להיפך, הם נותנים לתושבי המאהל לאכסן במקררים שלהם את האוכל מהמטבח.

 

חגית סלמן, בעלת המסעדה "סווינג קפה", תורמת למאבק בצורה אחרת: השירותים של המסעדה, פתוחים לכל תושבי המאהל. "זו התרומה שלי למחאה", היא אומרת. סלמן מספרת שמאז שהוקם האוהל הראשון, היא מנדבת שירותים שונים, כמו מים וחשמל, לטובת שוכני מאהל המחאה. "הפכנו להיות בית הקפה של המחאה", היא מספרת.

 

אורן פסטרנק ממטה המאבק של אגודת הסטודנטים, מביע הערכה רבה לעסקים הממוקמים על השדרה. "הם תורמים לנו לחם ועוגות", הוא אומר, "אפילו עצם העובדה שהם נותנים לנו לשבת בפנים ולברוח קצת למזגן, לשתות את המים, זו תרומה משמעותית".

 

אין ספק שהלוגיסטיקה סביב מחאה כזאת אינה פשוטה: מים, חשמל... אבל מתברר שיש בעלי עסקים ואזרחים שמוכנים לסייע. נכון, הם מרוויחים לא רע, אבל הם גם תורמים רבות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים על המחאה החברתית? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק