חמישים שקלים לסלט. כמעט אין מי שמזמין סלט בבית קפה או מסעדה, ולא מרגיש כאילו קצת נשדד. ברוב התפריטים, מחירי הסלטים נושקים לחמישים שקלים, ובחלק מהמקרים - אפילו יותר. אז למה המחירים כל כך גבוהים?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

סלט קצוץ, לדוגמה, נמכר באחד מרשתות הקפה הגדולים בארץ ב-42 שקלים. בהערכה גסה כלפי מעלה, עלות המרכיבים נע סביב 9 שקלים. אם תוסיפו את פרוסות הלחם שמוגשות עם הסלט, ההוצאה תסתכם ב-14 שקלים לכל היותר. המסעדות אפילו מזמינות את המוצרים ישר מהספק, מה שמוזיל עוד יותר את העלויות.

"עלות חומרי הגלם של מוצרים בסיסיים בסלט נמוכה יותר מאשר במנות אחרות. לפיכך, הסלטים בעצם מממנים עלויות של מנות יקרות יותר במסעדה. הדרישה והביקוש לסלט תמיד תהיה גבוהה, ולכן המסעדות נוהגות כך" סיפרה שפית באחת המסעדות ל"תוכנית חיסכון".

לשם השוואה, הניתוח השנתי של שוק החקלאות הצביע על ירידה של חמישה אחוזים במחירי הפירות והירקות בשנה האחרונה, אך עם זאת מחירי הסלטים לא ירדו כלל. דוגמה נוספת לסלט יקר - "סלט טוסט" ברשת בתי קפה גדולה אחרת עולה 59 שקלים. הוא אפילו לא הסלט היקר ביותר בתפריט, ובחישוב כל מרכיביו, העלות יחד עם הלחם המוגש עולה לכל היותר 25 שקלים.

"המנה הזו בסופו של דבר עולה כמו מנה של המבורגר, או טורטליני ברוטב שמנת פטריות. חבל שבגלל המחיר הגבוה, אנשים מעדיפים להזמין מאכלים עתירי שומן, כמו המבורגר" סיפרה ד"ר מאיה רוזמן, מומחית לתזונה ודיאטה. אם כן, כך הפכה המנה הצדדית והחסכונית בקלוריות לאחת מהיקרות ביותר בתפריט, ולכבדות ביותר לכיס.