בילוי בחוף הים עם הילדים נשמע כמו הבילוי האולטימטיבי לחופש הגדול - הילדים וההורים אוהבים, וגם הים אמור להיות נגיש בחינם לכולנו. למרות זאת, מבדיקה עולה כי המחירים בחופים עולים ועולים וההוצאה למשפחה הופכת להיות ממש לא מבוטלת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

זה מתחיל כבר בחנייה. בחניון לונדון שסמוך לחוף בוגרשוב בתל אביב תשלמו 15 שקלים לשעה ועוד חמישה שקלים לכל רבע שעה נוספת - עד 50 שקלים ליום. "אין חנייה בתל אביב. כשמוצאים חנייה נכנסים בלי להתחשב במחיר", אומרת נעמי אביב שהגיעה עם בני משפחתה מרעננה לחוף בת"א.

דרומה משם, בכל המסעדות והקיוסקים שעל חוף ראשון לציון, בקבוק קטן של חצי ליטר קולה יעלה לכם לא פחות מ-14 שקלים - מחיר של שני בקבוקי ליטר וחצי בסופר הקרוב לביתכם. גם המחיר המופקע של בקבוק מים קטן - 12 שקלים - זהה בכל המסעדות והקיוסקים שעל החוף.

"על הרשויות לפקח על השירותים בחופים"

"המסקנה ברורה: על הרשויות להתחיל לפקח על השירותים שמוצעים למתרחצים בחופים", אומר אהוד פלג מהמועצה הישראלית לצרכנות. "צריך להכניס אותם כסעיפים מחייבים בזיכיונות וברישיונות של המפעילים", הוא מוסיף.

דרומה משם, באשקלון, מיטת שיזוף תעלה למתרחצים 20 שקלים. בחוף פולג שבנתניה המחירים של האוכל והשתייה גבוהים בהרבה מאלו שתמצאו כמה מאות מטרים משם, בעיר עצמה. טוסט גביה יעלה לכם 49 שקלים, קולה תעלה 12 שקלים ובקבוק מים - 10 שקלים. האם יש פתרון? הפתרון, החלקי לפחות, הוא לא להתעצל ולהביא שתייה ונשנושים מהבית, שאולי קצת יתחממו באוטו אבל יחסכו לכם לא מעט כסף.

עזרו לנו לדרג את חופי ישראל

והרי המחיר של המוצרים הנלווים הוא חלק מהחוויה בחוף, ושוב אנחנו מזמינים אתכם להיות סיירי החופים של חדשות 2 באינטרנט: אתם מוזמנים לעזור לנו לדרג את חופי הים המוכרזים ברחבי הארץ, לצלם בסמארטפונים ולהמליץ לשאר הגולשים (גם בים וגם באתר) לאיזה חוף כדאי ללכת ומאיזה עדיף להימנע.

איך זה עובד? פשוט מאוד. כל שעליכם לעשות זה לשלוח לנו הודעה בעמוד הפייסבוק של חדשות 2 באינטרנט של חדשות 2 באינטרנט. כתבו את פרטיכם האישיים כדי שנוכל ליצור איתכם קשר, ולספר לנו לאיזה חוף מוכרז תרצו להגיע ולהעביר עליו ביקורת.