השורה תחתונה: נשים רווקות לא קונות דירות. ב-2015 יש יותר נשים בעמדות בכירות ומחקרים שלנשים יש חוש עסקי מפותח יותר מגברים, דווקא הרווקות נעדרות משוק הדיור.

סוגיה שלא זוכה למספיק תשומת לב היא המחיר הכלכלי שרווקות נדרשות לשלם על הבחירה שלהן. "אני עובדת מגיל 16, ונעזרת כמה שפחות באחרים", מספרת דיאן משה. "אבל היום כשאני שכירה, אני פשוט לא מרוויחה מספיק. אני משלמת על רכב, טלפון ושכר דירה. זה לא מאפשר לי לחסוך".

מתוך 400 דירות שנמכרו ברחבי הארץ בעשרה פרויקטים שונים, רק אחוז אחד נקנו על ידי רווקות או אמהות חד הוריות. בין הרווקות לרווקים נמצא פער של למעלה מ-700 אחוז בכמות הרכישות. כלומר, מדובר בעניין מגדרי.

נתון מעניין נוסף: גברים רווקים מתעניינים ברכישת דירות. רווקות מתעניינות פחות, אולם אלה שכבר פונות לקבלנים, לרוב גם רוכשות. הדבר בולט לאור נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לפיו שיעור הנשים הרווקות עד גיל 54 עולה על מספר הגברים הרווקים.

"ההסבר הכלכלי וההסבר התרבותי-חברתי משולבים אחד בשני", מסבירה פרופ' ענת פירסט, מרצה לתקשורת ומגדר במכללה האקדמית נתניה."גם היום כשאנחנו אומרות 'וואו, נשים נמצאות בכל מיני מקומות חשובים', למשל בהיי טק, שם עושים כסף ומי שעובד שם יכול לרכוש דירה, נשים מרוויחות עדיין 35 אחוז פחות מהגברים".