צחי הנגבי, לשעבר יו"ר ועדת חוץ וביטחון (צילום: חדשות 2)
צחי הנגבי: "לשקול תקיפה צבאית באירן" | צילום: חדשות 2

ח"כ ויו"ר ועדת החוץ והביטחון לשעבר צחי הנגבי, מעריך כי השנה הקרובה היא שנת ההכרעה לתקיפה ישראלית באירן וקורא לממשלה לבחון את האופציה הצבאית לפתרון סוגיית הגרעין של הרפובליקה האסלאמית. "יש לשקול ברצינות אפשרות של תקיפה צבאית", הוא אומר בראיון לתכנית של אודי סגל ודני סידס, "גומרים הולכים", ברדיו תל אביב.

הנגבי ציין כי להערכתו לא צפוי סבב סנקציות משמעותי של מדינות המערב על אירן, ועל כן ישראל תיאלץ להתמודד עם הנושא האירני לבדה. "המחיר שישראל תשלם על תקיפה באירן בסופו של דבר, הוא הרבה פחות מתרחישי האימה שמציירים לנו", קבע הנגבי.

בעניין תקיפה אמריקנית באירן, טען הנגבי כי אינו מעריך שהדבר אכן יקרה, ושארה"ב תימנע מתקיפה בשטחי המדינה. בהמשך הוא סירב לענות על השאלה בנוגע ליכולת המבצעית של ישראל לתקיפה יעילה באירן. בהתייחסו להסלמה ברצועת עזה נוכח הירי לעבר יישובי הדרום, אמר הנגבי כי בסופו של דבר לא יהיה מנוס מפעולה צבאית קרקעית נוספת בעזה.

יפן: מחריפים את הסנקציות הכלכליות על אירן

הווידאופדיה: מחמוד אחמדינג'אד (צילום: אימג'בנק - gettyimages)
אחמדיניג'אד. סנקציות מצד יפן | צילום: אימג'בנק - gettyimages

במקביל, הודיעה הלילה יפן על כוונתה להחריף את הסנקציות הכלכליות על טהרן. בפרסומים המגיעים מהמדינה צוטטו גורמי ממשל יפנים על כוונתם להטיל סנקציות חדשות על אירן זאת לאחר הצעדים שננקטו על ידי ארה"ב, בריטניה והאיחוד האירופי בשבועות האחרונים על מנת לפגוע בתכנית הגרעין האירנית.

כחלק מהסנקציות החדשות שמטילה יפן, יוקפאו הנכסים של 106 ארגונים אירנים, שלושה בנקים ושל אדם אחד. בנוסף, במסגרת ההגבלות יוחרמו כ-350 גופים אירנים החשודים במעורבות בתכנית הגרעין.

על אף המאמצים כלפי חוץ, טוקיו עדיין מסרבת להפסיק לייבא נפט מאירן, מהלך שעשוי לגרור השלכות מעשיות יותר כלפי הכלכלה האינית. נכון להיום יפן עדיין מסתמכת כמעט באופן מוחלט על אנרגיה מהנפט שמגיע אליה מהמזרח התיכון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק