שירותי הביטחון של אזרביג'אן חשפו חוליית טרור שתכננה לרצוח את שליחי חב"ד במדינה, רב ומורה העובדים בבית הספר היהודי בבירה באקו, זאת כנקמה על חיסול מדעני הגרעין האירנים. על פי הדיווחים בכלי התקשורת במדינה, חברי החוליה רכשו אמצעי לחימה, ציוד צבאי וחומרי נפץ בכדי להוציא פיגוע גדול.
"אחרי שהחשוד השני הסכים להצעה, שלח לו החשוד המרכזי תמונות של האישים שהיו מיועדים לחיסול, שרטוטים של בתיהם וצילומים של כלי הרכב שלהם", נמסר בהצהרה של שירות הביטחון האזרי.
שלושת חברי החוליה אף ערכו סיורי איסוף מודיעין סביב ה"יעדים" שנבחרו, רשמו את מיקומי מצלמות האבטחה באזור ותכננו לבצע את ההתנקשות באמצעות רובה צלפים, סמוך לבתיהם של אנשי חב"ד. כעת, בעקבות המעצר וחשיפת החוליה, יואשמו השלושה בתכנון רצח, החזקת והברחת אמצעי לחימה, ציוד צבאי וחומרי נפץ.
לא מדובר בניסיון הפיגוע הראשון של גורמים הקשורים לאירן ולחיזבאללה באזרביג'אן. בשנת 2008 סוכל פיגוע ענק בשגרירות ישראל בבאקו באמצעות מכוניות עמוסות חומרי נפץ, אותו תכננו אירן וחיזבאללה כתגובה לחיסול עימאד מורנייה בדמשק.
מוקדם יותר החודש סוכל פיגוע גדול של חיזבאללה בתאילנד. שוד הקשור לארגון הטרור הלבנוני נעצר בבנגקוק, והוא הוביל את המשטרה המקומית לכמות אדירה של אמוניום חנקתי, שיכול לשמש ליצירת פצצות.







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















