"מגנה על התושבים". כיפת ברזל (צילום: רויטרס)
ניסוי מוצלח לכיפת ברזל. ארכיון | צילום: רויטרס

במבצע "עמוד ענן" הצליחה מערכת כיפת ברזל ליירט רקטות רבות, מה שככל הנראה הציל חיים רבים בערי הדרום והמרכז ומנע נזק רב. בימים האחרונים סיימו בהצלחה במערכת הביטחון סדרת ניסויים שנועדה להרחיב את הביצועים ולשפר את יכולות המערכת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הניסויים, שבוצעו על ידי מנהלת 'חומה' במפא"ת (משרד הביטחון), בשיתוף הקבלן הראשי של הפרויקט - חברת רפאל, תוכננו מראש כחלק מתכנית השדרוג של המערכת.

ממשרד הביטחון נמסר כי הניסוי שהושלם בהצלחה יביא לשדרוג היכולות המבצעיות של מערכת כיפת ברזל. בחודש נובמבר, השלימו משרד הביטחון וחיל האוויר בהצלחה גם כן סדרת ניסויים במערכת כיפת ברזל המשודרגת בדרום הארץ. מדובר במערכת "דור ב'" של כיפת ברזל שיכולה להתמודד מול רקטות ארוכות טווח דוגמת הפג'ר והזילזל שבידי סוריה וחיזבאללה, רקטות שמאיימות על מרכז הארץ.

לאחרונה דווח באתר חיל האוויר כי מערכות הגילוי להתרעה, אשר אחראיות על איתור ירי תלול-מסלול לעבר ישראל, ישודרגו לגרסה מתקדמת בעלת יכולות משופרות. המערכת החדשה תאפשר גילוי של כ-99% מהטילים והרקטות הנורים לשטח המדינה ותעריך באופן מדויק יותר את אזור הפגיעה שלהם. הודות ליכולות אלה יופחתו התרעות השווא, אשר מפריעות לשגרת חיי האזרחים.