הפרשה הבטחונית החמורה שהסעירה את המגזר הערבי בימים האחרונים הותרה לפרסום: אמיר מח'ול, אחיו של ח"כ לשעבר עיסאם מח'ול, נעצר לפני מספר ימים בחשד לריגול חמור, קשר עם סוכני חיזבאללה וגיוס כספים לארגוני טרור עבור עמותות פלסטיניות וערביות-ישראלית שהוא עמד בראשן. יחד עם מח'ול נעצר אדם נוסף המעורב בפרשה על פי החשד, עומר עבדו מכפר כנא.
אמיר מח'ול הוא פעיל חברתי בולט בקרב ערביי ישראל, ומשמש בין היתר יו"ר ועד החירויות של ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל, ומנכ"ל איחוד עמותות ערביות המכונה "אתיג'אה".
מח'ול ניסה לצאת לירדן לפני כעשרה ימים אך יציאתו נעצרה על ידי הרשויות מחשש שיפגע בביטחון המדינה, והוא חזר לביתו. שלושה ימים לאחר מכן נעצר מח'ול בביתו שבחיפה לאחר פשיטה משטרתית. במהלך הפשיטה הוחרמו מחשבים, טלפונים סלולריים ונערך חיפוש בדירתו.
אחיו: "פגיעה חמורה בדמוקרטיה"
תנועות שונות של ערביי ישראל ניסו בימים האחרונים לייצר הדים כדי למנוע את מה שהם מכנים "רדיפה של ערביי ישראל". ביום חמישי האחרון התקיים כנס חירום בעניין ביוזמת שניים מהגופים הבולטים הפועלים למען זכויות המיעוט הערבי בישראל: מרכז מוסאוא וארגון עדאלה. בכנס השתתפו עשרות גופים נוספים שהגיעו להחלטה לפעול יחד נגד מניעת הפרסום.
רוצים לקבל עוד עדכונים חמים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
פרשת ענת קם - סיקור מלא:







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון














