חדשות 2 בעדכוני חדשות מסביב לשעון בתחום ביטחון ישראל. עדכונים שוטפים בענייני צבא וביטחון

ביטחוני

פוליטי-ביטחוני

חדשות
חדשות

תיעוד מיוחד: הצצה לסיור אווירי מול חופי לבנון

חיל הים שומר עלינו גם מהאוויר. מטוס של החיל עוקב אחר הפעילות הימית מסביב לחופינו, מחפש הברחות נשק ושומר שאף כלי שיט עוין לא יחדור לישראל דרך המים. צפו בתיעוד של פעילות צוות סיירי האוויר

ניר דבורי | חדשות 2 | פורסם 26/01/10 21:07  | עודכן 26/01/10 21:35
play
שלח לחבר
סגור
שתף
סגור

play
play

חיל הים חולש גם על האוויר: מטוס של החיל עוקב אחר כל הספינות באזורינו, מאתר את הכלי השיט החשודים ומנטר את פעילותם. מדובר במאמץ בינלאומי, בו מרבית המדינות מים סוף ועד ים התיכון משתפות פעולה עם ישראל - כדי לעצור את זרם הברחות הנשק המתגבר.

למרות מזג האוויר הסוער הצטרפנו לסיור שנערך השבוע בחופי ביירות. מעל גלים שמתנשאים לחמישה מטרים גובה, הסיור הצבאי התנהל כהרגלו. המטוס סרק את כל הים התיכון, בדק כל אנייה - גם את אלו ששטו במרחק מאות קילומטרים מחופי ישראל.

מודיעין חיל הים מספק את הנתונים על הספינות ועל הכיוון אליו הן שטות, ומה הן נושאות על סיפונן. סיירי האוויר על המטוס צריכים לאתר כל דבר חריג שיכול להפוך כל אנייה תמימה לכזאת הנושאת חומרי נפץ או מפגעים.

כך למשל אותרה אניית הנשק "פרנקופ" לפני כחודשיים כשנכנסה מתעלת סואץ לים התיכון. "התווך הימי הוא קוסם מאוד להברחות בקנה מידה עצום - ואנחנו מנטרים את כל הפעילות הזו", אומר סרן איציק, מפקד גף סיור ימי בטייסת "ענקי המדבר".

עוד "הצצות" לפעילות צה"ל:

הצצה מיוחדת לזרוע הארוכה של חיל האוויר

הצצה לצעצוע החדש של סיירת מטכ"ל

הצצה לבסיס הטילים של צה"ל

הצצה לחמ"לים ששומרים על המדינה

חדשות 2

תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן  
ערוציmako
תכניות
makovod
הורוסקופ
מזג האוויר
סדנאות
סלולר
מתכונים
Netex