ביטחוני



פוליטי-ביטחוני

חדשות
  • צפיות:
  • תגובות:
  • הדפס
    • שלח לחבר

כך מונעים הברחת נשק מהים

במערכת הביטחון מעריכים שבעקבות הלחץ שמפעילה מצרים על מנהרות ההברחה לרפיח יחזרו בקרוב הפלסטינים להבריח אמצעי לחימה דרך הים. בתגובה מגביר חיל הים את הפעילות באזור. כתב חדשות 2 הצטרף להפלגה מול חופי עזה

ניר דבורי | חדשות 2 | פורסם 30/07/09 21:10  | עודכן 31/07/09 00:00
שלח לחבר
סגור
שתף
סגור

בחיל הים לא נותנים לשקט היחסי ברצועת עזה לגרום לשאננות. הלוחמים יודעים כי כל סיור שגרתי פסטורלי יכול להשתנות בין רגע. הצטרפנו לסיור כזה, לראות מקרוב כיצד מגינים על גבולה של ישראל.

בשל הלחץ שמפעילה מצרים על מנהרות ההברחה לרפיח, מעריכים במערכת הביטחון כי הפלסטינים יחזרו בקרוב לנסות ולהסליק אמצעי לחימה דרך הים. "אנחנו עירניים לכל דבר", מציין אחד הלוחמים ומיד מצביע על נקודה חשודה במכ"מ. "אנחנו רואים פה מכמורתן עזתי שמפליג צפונה. זה יכול להיות גם משהו לא תמים".

על פי ההערכה ישנן בעזה כאלף סירות דיג ו-30% מתושבי הרצועה מתפרנסים מהענף. בתקופה האחרונה צומצמו שטחי הדיג הפלסטינים וזה כמובן גורם לדייגים לחרוג מהאזור המותר. בתוך הצפיפות הזו צריך להחליט מי עשוי לנסות ולפגוע בכלי השיט של חיל הים.

"ראשית כל מדובר באיום של ניסיונות לחדור אל תוך שטחי מדינת ישראל", מסביר מפקד פלגת דבורים, סא"ל אייל. "האיום השני הוא פגיעה במתקני תשתית מרכזיים - תחנות כח או אסדות".

הפעילות של הברחות נשק בים היא ביחס הפוך למה שקורה במנהרות מתחת לציר פילדלפי. כעת, כשבקהיר מתחילים ללחוץ ועורכים מבצעים כדי לחשוף הברחות דרך היבשה, ברור שעיקר המאמץ יועתק לים. לכן מתגברים בצה"ל את נפח הפעילות - הכל כדי לנסות ולמנוע חלילה מהנשק להגיע לידיים מסוכנות.

הצטרפו ל"חדשות 2" בפייסבוק

תגיות: חיל הים   עזה   נשק   הברחות   ניר דבורי  

תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן  
ערוציmako
 
תוכניות
 
makovod
 
מזג אוויר
 
הורוסקופ
 
שערי מטבע
 
בורסה
 
לימודים
 
סדנאות
 
מתכונים
  • חפש מתכונים
 
netex
 
מילון
 
אייפון
 
סלולר