כרזת הסרט מעורר המחלוקת (צילום: IMDB)
כרזת הסרט מעורר המחלוקת | צילום: IMDB

רק לפני מספר שבועות צעדו עימאד בורנאט וגיא דוידי, יוצרי הסרט 5 מצלמות שבורות, על השטיח האדום בלוס אנג'לס לאחר שהסרט המצליח היה בין המועמדים הסופיים לפרס האוסקר בקטגוריית הסרט התיעודי הטוב ביותר. היום דורשים בישראל להעמידם לדין על חלקם בסרט שגורם - כך על פי הטענה - להסתה נגד חיילי צה"ל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

עמותת "קונצנזוס" פנתה לאחרונה ליועץ המשפטי לממשלה יהודה ויינשטיין בדרישה להעמיד לדין את יוצרי הסרט מעורר המחלוקת בשל מה שהם מגדירים כפגיעה בשמם הטוב של קציני ולוחמי צה"ל. "אין בין הסרט למציאות דבר", נאמר במכתב שנשלח לאחרונה לויינשטיין. "הוא מופרך, שקרי ומגוחך".

לטענת אנשי העמותה, הסרט מורכב מסצנות שנערכו בצורה מגמתית במטרה להציג את החיילים באור שלילי. לדבריהם, במהלך השתתפות הסרט בטקס היוקרתי בהוליווד, דאגו הבמאים להבהיר כי יצירתם משקפת מציאות שבה לוחמי צה"ל חפצים לפגוע באזרחים חפים מפשע.

"המצב לפיו אותם חיילים, מיטב בנינו ובנותינו, אשר נשלחו אל חזית הקרב על ידינו - החברה הישראלית, יחיו בפחד מפגיעה עתידית, פיזית או משפטית, הוא מצב בלתי נסבל", נכתב בפנייה ליועץ המשפטי. "אנו סבורים כי יש בידך החובה לעצור המקרה הנ"ל ולמנוע הישנותם של מקרים דומים בעתיד".

ראשי העמותה, אשר מונה מאות קצינים ולוחמים, מבהירים כי הם מבקשים להעמיד לדין את יוצרי הסרט בגין הסתה על פי חוקי המדינה ובגין פגיעה בשם של הלוחמים. " שמם של מפקדי צה"ל אינו הפקר", הם מבהירים.

לפני כשלושה שבועות הפיקו אותם חיילים סרטון מיוחד כתגובה לסרט שנשלח לאוסקר, הנה תזכורת: