מטוס נוסעים גדול מתרסק בשכונת מגורים בקרבת שדה התעופה. זה כבר קרה במקומות אחרים בעולם, ולכן גם כאן בישראל נערכו לתרחיש זה ותרגלו את תגובת גופי הביטחון וכוחות ההצלה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

זירת האסון המדומה, שבה פוזרו 400 נפגעים, נראתה כשרויה בבלגן גדול. למרות זאת, יש סדר ותיאום בין כל הכוחות - הצבא, מגן דוד אדום ומכבי האש. כל הכוחות האלה אמורים לדאוג לכך שבמקרה של אסון הפצועים יאותרו, יחולצו, יטופלו ויפונו לבתי החולים במהירות האפשרית.

הבעיה היא להבין מהר את תמונת המצב. יש להקפיץ את מירב כוחות החילוץ, להפעיל אותם באופן מתואם, ולהסדיר את הטיפול בנפגעים ואת פינויים לבתי החולים. "הפיזור הוא ארצי, המשאבים הם ארציים, העיסוק הוא ארצי וכולם משתתפים בתרגיל", הסביר אלוף משנה אבי אברג'יל, מפקד הרפואה של פיקוד העורף.

"אירוע כזה מחייב שיתוף פעולה" (צילום: חדשות 2)
"אירוע כזה מחייב שיתוף פעולה" | צילום: חדשות 2

בתרגיל שנערך בשבוע שעבר השתתפו 250 משקיפים מ-40 מדינות שבאו ללמוד מהניסיון שנצבר בישראל בטיפול באירועי טרור גדולים ואסונות טבע. "אירוע בגודל כזה מחייב שיתוף פעולה בינלאומי", ציין תת אלוף פרופסור איציק קרייס, מפקד חיל הרפואה. "עם חלק גדול מהמדינות כאן יש לנו הסכמים לשיתוף פעולה במקרה של אסון - אנחנו נשלח להם סיוע והם יבואו לעזור לנו במידת הצורך. זה חלק ממטרות התרגיל".

בישראל עדיין לא נפתרה בעיית הרדיו הלאומי - התדר שבו יתקשרו כל כוחות החילוץ כחלק מהפקת לקחי השריפה בכרמל, ועדיין צריך לשפר את התיאום בהפעלת הכוחות. בדיוק בגלל זה ממשיכים להתאמן.