אחרי מסקנות ועדת הבדיקה הישראלית, שקבעה כי על פי החומר שהתפרסם בערוץ "פראנס 2" הצרפתי לא ניתן לקבוע כי קיים בסיס ראייתי לפיו הילד מוחמד א-דורה נהרג מאש צה"ל, אומר אביו ג'מאל: "אני מחכה שמדינת ישראל תיקרא לחקירה בינלאומית".בריאיון לגלי צה"ל הצהיר א-דורה כי "כנראה שמישהו בממשלה בישראל מפחד מהתוצאות".

רוצים לקבל עדוכנים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"בישראל ממשיכים לדבר, אבל אני מוכן שהדבר ייחקר על ידי ועדה בינלאומית", אמר הבוקר ג'מאל א-דורה. הוא הבהיר כי ישראל מפחדת מהשלכות מסקנותיה של ועדה חיצונית ולכן לא נוקטת במהלך. "הבן שלי קבור באל בוריג'. יש גופה ויש מצבה", אמר א-דורה . הוא הצהיר כי הוא מוכן שגופת בנו תוצא מן הקבר, זאת לשם בדיקה שתוכיח כי הוא אכן מת, למרות ממצאי הדוח שקבעו כי על פי חומר הגלם שצולם, בנו בחיים.

מנגד, טוענים גורמים בישראל כי מעולם לא התנגדו לקיומה של חקירה, שבמהלכה יוצאו שרידי גופתו של א-דורה מקברו לשם זיהוי. "מעולם לא התנגדנו לכך", אמר יו"ר ועדת הבדיקה תא"ל במיל' יוסי קופרווסר, מנכ"ל המשרד לנושאים אסטרטגיים. "אם מישהו רצה לבצע את הבדיקה הזו, ניתן היה לעשות זאת במשך 13 השנים האחרונות". קופרווסר אף הבהיר, כי בהסתמך על המידע שיש בידי ישראל, לא ניתן לקבוע אם א-דורה חי או מת, אלא רק בנוגע למצבו על פי הסרטון שהופץ.

הוועדה הממשלתית: א-דורה נראה חי בסרטון שהופץ

13 שנים אחרי התקרית שהפכה לסמל, קיבל אתמול ראש הממשלה נתניהו את דוח ועדת הבדיקה הממשלית שעניינו פרסומי רשת הטלוויזיה "פראנס 2" לגבי פרשת מותו של הילד מוחמד א-דורה בסוף חודש ספטמבר 2000. הדוח קובע כי על פי החומר שהתפרסם ב"פראנס 2" - לא ניתן לקבוע כי קיים בסיס ראייתי כי הילד מוחמד א-דורה נהרג מאש צה"ל.

הוועדה הממשלתית לבדיקת הפרסומים וההאשמות של רשת הטלוויזיה הצרפתית הוקמה לפני כשנה, ובראשה עמד שר הביטחון כיום, משה (בוגי) יעלון, ואת תפקידו המשיך ד"ר יובל שטייניץ. הוועדה קבעה כי "לטענות ולהאשמות המרכזיות של הדיווח של 'פראנס 2' אין בסיס. בניגוד לטענת הדיווח כי הילד נהרג, בדיקת סרט הצילום הגולמי על ידי הוועדה מלמדת כי בסוף סרט הצילום, בקטע שלא שודר, הילד נראה חי".

מהבדיקה עולה עוד כי לא קיימות הוכחות לכך שג'מאל (האב) או הילד נפגעו כפי שנטען בדיווח, והסרט אף איננו מראה כי ג'מאל נפגע באורח קשה. "לעומת זאת, ישנם סימנים רבים המראים כי השניים כלל לא נפגעו על ידי כדורים", נכתב בדוח.

פרשת הילד מוחמד א-דורה עוררה הדים רבים בעולם הערבי. ב-30 בספטמבר 2000, עם תחילתה של אינתיפאדת אל-אקצא, התפרסם סרט בן מספר שניות המתאר את מותו מירי של א-דורה, בן 12. מאז, הפכה הפרשה לאחד מסמלי האינתיפאדה בעיניהם של הפלסטינים ושאלת מותו של א-דורה נותרה שנויה במחלוקת עד היום.