מה חלקה של ישראל בכתיבת הדוח של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית ש"חשף" את תכניתה של אירן לפיתוח נשק גרעיני? באופן רשמי הנחה ראש הממשלה את השרים שלא להתבטא כלל בנושא הדוח, אולם לפי דברים שאמר שר הביטחון אהוד ברק, הדוח התבסס גם על עדויות מודיעיניות שהעבירה ישראל.
בסבא"א התכוננו מראש להאשמות מצד אירן ומצד מדינות נוספות על כך שהדוח אינו שקול, ומושפע מאינפורמציה שגויה שהעבירה ישראל, והדגישו כי ישראל היא רק אחת מתוך עשר מדינות שמסרו את המידע שהוביל לכתיבת הדוח.
עוד הדגישו באו"ם כי כל המידע שעליו מתבסס הדוח הוצלב עם מידע רב שאותו אספו פקחי הסוכנות, ועם מידע מהאירנים עצמם.
רוסיה מותחת ביקורת, סין: "אין הוכחות"
ברוסיה ובסין, חברות מועצת הביטחון של האו"ם, הביעו ביקורת על דוח סבא"א. בהצהרת משרד החוץ הרוסי נכתב כי הדוח רק "מפחית את התקוות לדיאלוג עם טהרן", וכי "יש לנו ספקות רציניים באשר לצידוק חשיפת הדוח".
ברוסיה הוסיפו כי דרוש זמן לבחון את הדוח ולקבוע האם הוא מכיל ראיות חדשות באשר להימצאותו של אלמנט צבאי בתכנית הגרעין של אירן או שמדובר בחלק מ"ההתרגשות הבינלאומית" בנושא.
במקביל, בסין עדיין לא הגיבו באופן רשמי על הדוח, אולם סוכנות הידיעות הסינית פירסמה הבוקר מאמר מערכת המותח ביקורת על סבא"א. "אין ראיות או הוכחות שאירן מפתחת נשק גרעיני", נכתב. "מסוכן מאד להסתמך רק על חשדות".
בעקבות הפרסום, צפויה ארצות הברית להטיל סנקציות נוספות על אירן אולם הן לא יכללו, ככל הנראה, את תעשיית הנפט והגז או את הבנק המרכזי של אירן.







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















