נפרד. איזנקוט (צילום: פלאש 90, חדשות)
הרמטכ"ל הנכנס גדי איזנקוט | צילום: פלאש 90, חדשות

גדי איזנקוט, איש גולני, החליף היום את הצנחן בני גנץ והתמנה לתפקיד ראש המטה הכללי של צה"ל. איזנקוט, בן 54, נשוי ואב לחמישה, החל את שירותו הצבאי בשנת 1978 בחטיבת גולני, בה החל להתקדם גם בסולם הפיקודי: מפקד כיתה, מפקד מחלקה ומפקד פלוגה, קצין אג"ם חטיבתי, מפקד פלוגת "עורב" וגדוד 13, סמח"ט ומח"ט. כמו כן פיקד על חטיבת חי"ר במילואים ושימש כקצין מודיעין של פיקוד הצפון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

איזנקוט צבר ניסיון קרבי רב במלחמת לבנון (הראשונה), וכקצין הוא שימש כמ"פ בכמה מהמערכות הקשות ביותר במלחמה, כולל בלחימה על נמל התעופה של ביירות, שנכבש ב-1982 על ידי הצבא. עם סיום המלחמה הוא עבר לתפקידי פיקוד, בבה"ד 1 ולאחר מכן חזר לגולני, כסגן מפקד החטיבה.

בשנת 1999 מונה תא"ל איזנקוט לתפקיד המזכיר הצבאי לראש הממשלה ושר הביטחון באותם ימים, אהוד ברק, ולאחר מכן פיקד על עוצבת "עמוד האש" ואוגדת יהודה ושומרון. בשנת 2005 הועלה איזנקוט לדרגת אלוף ועמד בראש אגף המבצעים בצה"ל - תפקיד בו כיהן גם במלחמת לבנון השנייה.

שימש 6 שנים כאלוף פיקוד הצפון

"לא לפחד מאיזה רמטכ"ל". איזנקוט, ארכיון (צילום: דו"צ)
ניסיון קרבי של שנים. ארכיון | צילום: דו"צ

לאחר התפטרותו של אלוף אודי אדם מפיקוד הצפון בעקבות חקירת מלחמת לבנון השנייה, מונה איזנקוט בשנת 2006 למחליפו. בתפקיד זה כיהן במשך שש שנים - תקופה ארוכה עבור אלוף מכהן. בשנת 2010, כאשר הועלתה האפשרות שיואב גלנט ימונה לרמטכ"ל, העדיף איזנקוט להישאר בפיקוד צפון ולא להתמנות לסגנו של גלנט, שלא מונה לבסוף.

בדצמבר 2012 הוא מונה לסגן הרמטכ"ל על ידי שר הביטחון דאז אהוד ברק, בעקבות המלצת הרמטכ"ל גנץ. ההחלטה עוכבה בשל ההמתנה למסקנות דוח הרפז, שנגעו גם לאיזנקוט. לבסוף קבע מבקר המדינה כי "לא נמצא פגם" בהתנהלותו של איזנקוט בפרשת המסמך. בעקבות מעורבותו, את המינוי לתפקיד היה צריך לאשר גם היועץ המשפטי לממשלה עו"ד יהודה וינשטיין שאמר כי אין מניעה למינוי.