נתניהו. מתחזק (צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, רויטרס)
ארכיון | צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, רויטרס

לאחר שוועדת הפנים אישרה היום (שני) את "חוק ההמלצות" של אמסלם, המערכת הפוליטית סוערת. באופוזיציה תקפו את הפשרה שאושרה, לפיה המשטרה לא תפרסם המלצות בתום חקירה - גם בחקירות רה"מ: "זה חוק שתפור במיוחד בשביל נתניהו", אמר יו"ר "יש עתיד", ח"כ יאיר לפיד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אחרי שנתניהו אמר שחשוב שהחוק לא יהיה קשור אליו אישית, הם נלחמו כמו משוגעים כדי שהחוק יהיה קשור אליו אישית", תקף לפיד. "דאגו שהחוק יחול גם על חקירות נתניהו. זה חוק נתניהו, לא חוק ההמלצות. הנוסח החדש, זה שבשבילו היהה צריך להעיף את בני בגין מוועדת הפנים ולשים במקומו את דוד ביטן. לפחות תסלקו את העמדת הפנים כי זה חוק שתפור למעט מאוד אנשים - לפוליטיקאים, לראשי משפחות פשע ולפוליטיקאים שמתנהגים כמו ראשי משפחות פשע. אין יותר חוק, אין יותר מנהל תקין, אין יותר ממלכתיות. הכל קומבינות. הכל מיועד רק לדבר אחד: לפוליטיקה של נתניהו".

גם יו"ר המחנה הציוני אבי גבאי תקף את ההחלטה. "פעם הם היו גונבים בשקט, בלילה. עכשיו הם שודדים את הדמוקרטיה לאור יום", אמר גבאי. "חוקי השחיתות של נתניהו חצו את קווי האל חזור. אנחנו ממש קרובים לטורקיה. נתניהו אמר שלא יהיה כלום, אולי באמת לא יהיה כלום. אבל לא יהיה כלום כי יש כאן קואליציה רופסת והם שותפים לפשע טרפוד החקירות והסתרת האמת מעיני הציבור".

"אני פונה לכל חברי הקואליציה, איפה הכבוד שלכם? בשביל זה בחרו בכם מיליוני ישראלים? תסתכלו מה נהיה מכם? כמו אחרוני חברי כנופיות שנשלחים לשבש את זירת הפשע, זה מה שעשו מכם. זה מה שאתם עושים, משבשים את זירת הפשע על מנת שלא יוגשו המלצות ושהציבור לא יידע מה קרה כאן. אני אומר לכל אזרחי ישראל: בחודש הראשון של הממשלה שלנו אנחנו נבטל את כל החוקים האלה שנלחמים במי שנלחם בשחיתות".

בהמשך: החוק יעלה לקריאה ראשונה במליאת הכנסת

"אני ממליצה לחברי הממשלה שעוד נותרה בהם מעט יושרה - לקבור את חוק ההמלצות", כתבה ח"כ ציפי לבני בחשבון הטוויטר שלה. "במדינה מתוקנת אין אדם מעל החוק ובמדינה של נתניהו, ראש הממשלה מסדר לעצמו חוק כדי שיוכל להמשיך להיות מושחת. אתם יכולים להוציא את בני בגין מהוועדה אבל לא תוכלו להוציא את הטעם הרע שההתנהלות הזו משאירה".

היום פורסמו פרטי הפשרה שהושגה בין מפלגת כולנו בראשות משה כחלון לליכוד, זאת לאחר שאתמול אישרה ועדת השרים לחקיקה את החוק שאוסר על המשטרה לפרסם המלצות להעמדה לדין בתום חקירה. על פי הפשרה שאושרה היום בוועדת הפנים לקריאה ראשונה, המשטרה לא תוכל לפרסם את חוות דעתה, גם בתיקי ראש הממשלה, אך תוכל לספק המלצה לבקשת הפרקליט המלווה.

דוד אמסלם (צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, חדשות)
יוזם החוק ח"כ אמסלם | צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, חדשות

הפשרה שהושגה בחוק כוללת בתוכה את האיסור המוחלט על פרסום חוות דעת של המשטרה. לצד זאת, בתיקים עם פרקליט מלווה היועץ המשפטי לממשלה יוכל לפנות ולבקש המלצה כדי לגבש חוות דעת אך היא לא תפורסם.

אתמול הצביעו שרי הממשלה בעד ההצעה שהוגשה על ידי חבר הכנסת דודי אמסלם (ליכוד) וכונתה "חוק ההמלצות". היום היא תובא לקריאה ראשונה במליאת הכנסת. גם הבוקר התעוררה סערה בוועדת הפנים של הכנסת בראשות אמסלם. לדבריו של חבר הכנסת בפתח הדיון התפרצו מספר ח"כים אחרים, ביניהם תמר זנדברג ממרצ, יואל חסון מהמחנה הציוני וחברו למפלגה מיקי רוזנטל.

"הבושה מהדהדת מעל הבניין הזה", תקף רוזנטל. "אתם מבקשים למנוע פרסום עובדות לציבור, זו חרפה". ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת) הוסיף: "יש זכות לציבור לדעת מה עושות הרשויות וגם לדעת מה המשטרה חושבת. במיוחד בתיקים האלה, הגדולים, בתיקים של ראש הממשלה. אחרי שהמשטרה עובדת חודשים על התיק הזה. החוק הזה מתנקש בזכות של הציבור לדעת".