חמש יועצות פרלמנטריות נוספות לא הורשו להיכנס הבוקר (רביעי) למשכן הכנסת בשל שמלות וחצאיות קצרות מדי. היועצות עוכבו בכניסה למשכן על ידי שומרי הכנסת. "חמש מאיתנו מעוכבות, ועוד אחת הורשתה להיכנס אחרי עיכוב קצר יותר", סיפרה שירה עמיאל, המשמשת יועצת פרלמנטרית לחברת הכנסת קארין אלהרר (יש עתיד). עשרות יועצים ויועצות וגם כמה חברי כנסת מחו מחוץ למשכן הכנסת. חבר הכנסת מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני) אף הגדיל לעשות והסיר את חולצתו לאות הזדהות, וזכה לקריאות תמיכה רמות. גם לאחר שהסיר את חולצתו הוא הורשה להיכנס למשכן. בסופו של דבר, לאחר שעות ארוכות של מחאה, הוכנסו כל היועצים והיועצות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בשיחה עם חדשות 2 Online הבהירה עמיאל כי "החלטנו ללבוש היום שמלות וחצאיות במקום מכנסיים כאות מחאה, אבל אלה שמלות וחצאיות שכבר נכנסנו איתן לכנסת בעבר בלי בעיה". לדבריה, חברת הכנסת יעל גרמן - ששתיים מהיועצות הפרלמנטריות שלה מעוכבות בכניסה גם כן - הגיעה למקום ומנסה לסייע להן להיכנס למקום עבודתן.

"יש לנו יום עבודה ארוך ואף אחת מאתנו לא מתלבשת כדי לגרות", מבהירה לירון שליש, המשמשת יועצת פרלמנטרית ודוברת לחברת הכנסת יעל גרמן (יש עתיד). "אף גבר לא היה צריך להתעסק הבוקר במה שהוא לובש. יש לנו הרבה עבודה לעשות ואין סיבה שנתעסק בזוטות. זה מרגיש כאילו העבודה שלנו פחות חשובה, כאילו אנחנו פחות בנות אדם".

פרסום ראשון: קוד הלבוש במשכן הכנסת הוחמר (צילום: חדשות)
מחאת החצאיות בכנסת | צילום: חדשות

"את השמלה שאני לובשת היום לבשתי גם לריאיון העבודה שלי בכנסת", ממשיכה שליש. "אני חושבת שאפשר לסמוך על ההיגיון הבריא של מי שהגיעה לעמדה בה היא עובדת בכנסת: אף אחת מאיתנו לא מגיעה לעבודה בגופיות, ג'ינס או כפכפים, אלא בצורה נאותה".

מהכנסת נמסר בתגובה כי "האירוע הבוקר הוא לא יותר מפרובוקציה מתוכננת שאינה מכבדת איש. למרות זאת, בניגוד לטענות ופרסומים שונים, למעט עוזרת פרלמנטרית אחת לא נמנעה הבוקר אף כניסה של אף יועצת פרלמנטרית לכנסת. נשות ואנשי משמר הכנסת בכניסה עושים מלאכתם נאמנה על פי קוד לבוש הנהוג בכנסת מזה שנים, ושומרים על מכובדות בכניסה למשכן ועל כבוד הכנסת". עם זאת, בוועד היועצים השיבו כי "לפחות לתשע יועצות לא אושרה כניסה, וכרגע התבקשה אחת היועצות להוריד את המעיל כדי לבחון את אורך השמלה שלה. מכיוון שחלק מהיועצות לא הורשו להיכנס, כרגע היועצים מסרבים להתפנות מהשער".

עוזרות פרלמנטריות מוחות על איסור הכניסה למשכן
שלוש מהיועצות המעוכבות, הבוקר | צילום:

כתבת חדשות 2 בכנסת דפנה ליאל הגיעה לכניסה למשכן הכנסת כדי לתעד את המחאת היועצים והיועצות, וביקשה לתעד בווידאו את המתרחש. בשלב מסוים הורה לה אחד מהשומרים בכניסה להפסיק לצלם, בטענה שלא מצלמים בעמדות בידוק מבחינה בטיחותית. זאת למרות שרבים מהיועצים והיועצות שנכחו במקום תיעדו את המתרחש.

"זה לא קוד לבוש - זה משטור של נשים"

"די לדיונים המסולפים והמיתממים על קוד לבוש", צייצה בטוויטר בתגובה חברת הכנסת שלי יחימוביץ' (המחנה הציוני). "זה לא קוד לבוש - זה משטור של נשים, זו כפיית סטנדרטים מוסרניים, זו פגיעה בחופש שלנו. צאו לנו מהארון".

מנגד, חבר הכנסת יהודה גליק (הליכוד) דווקא הביע תמיכה בשומרי הכנסת. "היום נוצף בידיעות מעוררות רחמים על המסכנות העומדות בחוץ כי הרשעים לא נותנים להן להיכנס לכנסת - אז תזכרו שבדיוק בשביל הכותרת הזו הן עשו את זה", צייץ. "אני מחזק את ידי עובדי משמר הכנסת, העובדים במסירות למרות הדמגוגיה והשיימינג שיעשו להם היום. היו חזקים אחים שלי, הצדק אתכם".

מסרבים להכנס עד שכולן יורשו
מסרבים להכנס עד שכולן יורשו | צילום:

מחאת היועצות החלה לאחר שביום ראשון האחרון עוכבה שקד חסון, המשמשת יועצת פרלמנטרית לחברת הכנסת מרב מיכאלי (המחנה הציוני) במשך שעה בכניסה למשכן הכנסת בשל שמלה שהוגדרה קצרה מדי על ידי השומרים. "לא פחות מחמישה שומרים עמדו ומדדו בעיניהם את הרגליים של שקד והחליטו שהלבוש שלה לא מאפשר לה להיכנס לעשות את עבודתה בכנסת", זעמה מיכאלי בפוסט בפייסבוק.

"זה לגמרי ראוי שיהיה קוד לבוש להופעה מכובדת לעבודה בכנסת, אבל אין מצב שיהיו בכנסת משמרות צניעות", הדגישה מיכאלי. "לבוש מכובד לא יכול להיות שם קוד להחפצה ואמצעי לדיכוי נשים. מיותר לציין שהבדיקה האופנתית בכניסה מחמירה יותר עם נשים מאשר עם גברים, נכון?".