מסר לשרים, נתניהו (צילום: חיים צח, לע"מ)
בדרך לבחירות? ארכיון | צילום: חיים צח, לע"מ

על רקע המחלוקות האחרונות בין השותפות הקואליציוניות, ראש הממשלה בנימין נתניהו מזמן את ראשי המפלגות המרכיבות את הממשלה לפגישה משותפת שתתקיים מחר. לדברי מקורבי נתניהו, "מדובר בפגישה שנערכת בדרך כלל לפני פתיחת מושב הכנסת". למרות דברים אלו, נראה שבניגוד לעבר תהיה לפגישה זו חשיבות יוצאת דופן.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אתמול פורסם לראשונה בחדשות 2 Online על המשבר האחרון בין חברות בקואליציה, כשראש הממשלה נתניהו החליט למשוך את תמיכתו מ"חוק הגיור" שאותו הובילה התנועה. נתניהו החליט בכך לאמץ את עמדת החרדים ונימק את המהלך בכך שהדבר עלול להביא לגט כריתות פוליטי עמם.

צפו בריאיון המלא של לבני (צילום: פלאש 90)
משבר בממשלה, ארכיון | צילום: פלאש 90

שרת המשפטים לבני לא נשארה אדישה לדברים והדגישה כי תמשיך לקדם אותו "עם אלה שלא חרדים מהחרדים", כך כלשונה. "אם ההחלטה לא תוקדם בממשלה, נקדם את החוק בכנסת יחד עם השותפים הליברלים בממשלה", כתבה בעמוד הפייסבוק שלה.

יוזם "חוק הגיור", ח"כ אלעזר שטרן מהתנועה תקף את ראש הממשלה על החלטתו להפיל את המהלך וטען כי "מלשכת נתניהו נאמר לי במפורש כי מיד לאחר שהתקציב יעבור בממשלה יעבור גם החוק. כעת מתברר לי שראש הממשלה, לצערי הרב, לא נאמן למילותיו ולעתידה של מדינת ישראל כמדינה יהודית".

פרש אף הוא. ח"כ שטרן (צילום: Miriam Alster/FLASH90)
יוזם חוק הגיור, ח"כ שטרן | צילום: Miriam Alster/FLASH90

בעקבות הדברים, הבהירו גורמים בליכוד כי הם אינם חוששים מלפרק את השותפות, זאת לאחר שיתר מפלגות הקואליציה לא הראו כל סימן כי הן מוכנות להתפשר על החוק. "אם הם לא רוצים להגיע להסכמות נלך לבחירות", אמרו בליכוד.

"חוק הגיור" מסדיר את סוגיית הגיור במדינת ישראל. בחודש פברואר האחרון הוא עבר בקריאה ראשונה כש-28 ח"כים הצביעו בעד מול 16 שהתנגדו. על פי נוסח הצעת החוק, תועבר סמכות הגיור לרבני ערים בכל הארץ במקום בבית דין לגיור. נוסף על כך, כל מי שמבקש להתגייר יוכל לבחור היכן לעשות זאת על פי רצונו החופשי ויוכל לגשת לכל דיין שהוא אם אחר יסרב לגיירו.